Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ...

 

Με ριπές κατά ριπάς μας βομβαρδίζουν από τα Media τα καθεστωτικά καρακόλια για την "αξία της πώλησης της Ελλάδας ως προϊόν.. Με τον ανεκδιήγητο πρωθυπουργό να αυτοδιαφημίζει το νέο brand name της χώρας. 

 

Πρόκειται για την βίαιη διαμόρφωση μιας αντίληψης πως ο Ελληνικός λαός από κοινού με την ανθρωπογενή ή φυσική του περιουσία διατίθεται προς πώληση ή ενοικίαση. Βραχυχρόνια ή μακροχρόνια. Καμιά σημασία δεν έχει. 

 

Το δηλητήριο του ακραίου καπιταλισμού που βιώνουμε μολύνει δια της εμπορευματοποίησης τις ζωές μας. Τα πάντα στη βιτρίνα ή στα ράφια προς πώληση. 

Και το θέμα και ανάθεμα είναι πως έχουμε τόσο υποβληθεί στο εγκεφαλικό πλύσιμο, που δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες φυσικά πρόσωπα μηρυκάζουν ασυνείδητα αυτή την άθλια προπαγάνδα.Και εξεγείρεσαι. 

Γιατί γίνεται έμμεσα αποδεκτό πως οι συνοριακές γραμμές της χώρας περικλείουν μια εταιρία περιορισμένης ευθύνης, από υπαλλήλους εργαλεία σε σειρά παραγωγής, οι οποίοι δεν εκλέγουν κυβέρνηση εκτελεστικής εξουσίας, αλλά διευθύνοντες συμβούλους και διοικητικά συμβούλια!! . Ασφαλώς και η Ελλάδα όπως και κανένα έθνος δεν είναι αυτό.

 
Συντίθενται άπαντα από ζωές η ψυχή των οποίων φέρει στο DNA της την ιστορία, τον πολιτισμό, και τις αξίες που σφυρηλατήθηκαν στα βάθη των αιώνων. Αξίες και αρχές μεταφυσικού περιεχομένου όπως επί παραδείγματι είναι τα συντάγματα που αιματηρά κατάργησαν αυταρχικές μονοκρατορίες..  

Αξίες και αρχές που ιχνογραφούν έννοιες όπως η αλληλεγγύη, ο συναγωνισμός και όχι ο ανταγωνισμός και πάνω και πέρα απ' όλα η ελευθερία της έκφρασης. 

Αξίες και αρχές που δεν αποπροσωποιούν το σύνολο ως μια κουκίδα πάνω σε έναν ανάγλυφο χάρτη, όπως επιβάλλουν οι βέβηλοι αποικιστές, αλλά του δίνουν νόημα και ζωή. Κι αν σήμερα επαναφέρουμε το περιέχον από το περιεχόμενό τους στο προσκήνιο, είναι γιατί η χώρα έχει κατακτηθεί και ο λαός της εξαθλιωθεί στις γαλέρες της ..βαριάς τουριστικής βιομηχανίας, όπου οι λαϊκές παραδόσεις, έγιναν φολκλόρ προς τέρψη των Βησιγότθων και των Γιάνγκηδων.. 

Συλλογιστείτε έτσι ελεύθερα και σπάστε τα δεσμά σας. Γιατί όπως έγραψε κι ο Ρήγας ο Βελεστινλής όποιος συλλογάται ελευθερα συλλογάται καλά..

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: