Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΝΤΟΥΓΚΙΝΑ

 Πούτιν: Ένα κατάπτυστο, σκληρό έγκλημα έκοψε το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού, ταλαντούχου ανθρώπου, με αληθινή ρωσική καρδιά, ευγενική, αγαπητή, συμπονετική και ανοιχτή.

 


Τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας κατηγορεί η Μόσχα για την δολοφονία της Ντούγκινα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax. Ως αυτουργό η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας FSB κατονομάζει μία 43χρονη Ουκρανή, που μετακόμισε τέλη Ιουλίου στην Μόσχα, με την 12χρονη κόρη της. Η ύποπτη γυναίκα, κατά την FSB έχει διαφύγει στην Εσθονία. 

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε λόγο για «κατάπτυστο έγκλημα» αναφερόμενος στον θάνατο της Ντάρια Ντούγκινα Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) εξιχνίασε τη δολοφονία της δημοσιογράφου κόρης του Ντούγκιν, όπως ανέφερε η διοίκηση της υπηρεσίας. «Διαπιστώθηκε ότι το έγκλημα προετοιμάστηκε και διαπράχθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες. 

Ο δράστης είναι πολίτης της Ουκρανίας και ονομάζεται Vovk Natalya Pavlovna, γεννημένη το 1979», αναφέρει η ανακοίνωση. Η FSB διευκρίνισε ότι η Vovk, μαζί με τη 12χρονη κόρη της, έφτασε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου και νοίκιασε ένα διαμέρισμα στο οίκημα όπου ζούσε η Ντούγκινα, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες γι’ αυτήν. 

Την ημέρα της δολοφονίας, το Σάββατο, η Vovk και η κόρη της βρίσκονταν στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ Tradition, όπου η Ντούγκινα ήταν παρούσα ως τιμώμενη καλεσμένη μαζί με τον πατέρα της. 

Το βράδυ η Vovk , όταν επέστρεψαν πυροδότησε τον μηχανισμό που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η Ντούγκινα. Στη συνέχεια με το ανήλικο κορίτσι της έφυγε μέσω της περιοχής του Pskov για την Εσθονία. 

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, μίλησε για «πολιτική κρατικής τρομοκρατίας της Ουκρανίας», ενώ και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Κίεβο, ζητώντας να υπάρξει απάντηση από το Κρεμλίνο. 

Η αρμόδια επιτροπή ερευνών της Ρωσίας είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η βομβιστική επίθεση «σχεδιάστηκε εκ των προτέρων και έγινε κατόπιν εντολής», προσθέτοντας ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα. «Η Ουκρανία δεν είχε καμία σχέση με αυτό», επανέλαβε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ. «Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε ένα εγκληματικό κράτος όπως η Ρωσία», πρόσθεσε. 

Πούτιν «Ένα κατάπτυστο, σκληρό έγκλημα έκοψε το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού, ταλαντούχου ανθρώπου, με αληθινή ρωσική καρδιά, ευγενική, αγαπητή, συμπονετική και ανοιχτή. 

Δημοσιογράφος, επιστήμονας, φιλόσοφος, πολεμική ανταποκρίτρια, υπηρέτησε με εντιμότητα τον λαό και την πατρίδα, αποδεικνύοντας με τις πράξεις της τι σημαίνει να είσαι πατριώτης της Ρωσίας», αναφέρεται στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα που έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος στην οικογένεια της Ντάρια Ντούγκινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: