Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΟΥΛΗ

 Στην Πορτογαλία, μια έγκυος γυναίκα έχασε τη ζωή της από ανακοπή μέσα στο ασθενοφόρο που τη μετέφερε από ένα νοσοκομείο της Λισαβόνας σε άλλο, αφού στο πρώτο που απευθύνθηκε δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες στη μαιευτική κλινική. 


 

Το περιστατικό αυτό έγινε αιτία να αποκαλυφθεί ότι η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Κόστα είχε αναστείλει τη λειτουργία τμημάτων επειγόντων περιστατικών στις μαιευτικές κλινικές πολλών νοσοκομείων, λόγω έλλειψης γιατρών στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών! 

Δηλαδή, η «απάντηση» στην υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας ήταν η αναστολή λειτουργίας κρίσιμων τμημάτων, μεταξύ αυτών και μαιευτικών κλινικών, με τραγικά όπως αποδείχτηκε αποτελέσματα. Μετά απ' αυτό το περιστατικό, η υπουργός Υγείας παραιτήθηκε, για να απορροφήσει η κυβέρνηση Κόστα τις αντιδράσεις για την άθλια κατάσταση στα νοσοκομεία. 

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι η συγκεκριμένη υπουργός (και μαζί της η κυβέρνηση) στήριξε τη δημοφιλία της στο «επιτυχημένο» εμβολιαστικό πρόγραμμα για την Covid-19, που έκανε την Πορτογαλία να διαφημίζεται ως «υπόδειγμα» σε όλη την Ευρώπη. Αποδείχτηκε όμως ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι πανάκεια στην πανδημία. 

Ούτε μπορεί να κουκουλώσει τη «γύμνια» του δημόσιου συστήματος Υγείας, που δεν άργησε να επιβεβαιωθεί, αφού η κυβέρνηση Κόστα δεν πήρε κανένα μέτρο για την ενίσχυσή του. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις χιλιάδων γιατρών της χώρας, με τις οποίες αποποιούνταν την ευθύνη για οποιοδήποτε λάθος κάνουν, επικαλούμενοι τις κακές συνθήκες εργασίας και την ακραία κούραση. Κάθε ομοιότητα με τη χώρα μας μόνο τυχαία και συμπτωματική δεν είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: