Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;

 Φταίνε αυτοί φταίνε οι άλλοι φταίει κι ο Χατζηπετρής !! «Φταίνε όμως και οι χρόνιες παθογένειες, δεν κρύβονται πια...»: 

Κάτι τέτοια έωλα άλλοθι προβάλλονται ασύστολα από χθες για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Με όσους τα πιπιλίζουν σαν καραμέλες να αυτοπαρουσιάζονται ως κατέχοντες την μόνη αλήθεια για το πράγματι διαχρονικό έγκλημα.. 

Ποιο είναι αυτό; 


 

Πως η οικιστική ανάπτυξη οφείλεται στην αυθαίρετη δόμηση και πως ως εκ τούτου οι ευθύνες από το μηδέν ως το άπειρο βαρύνουν και τους ίδιους τους πυροπαθείς. Είναι βεβαίως κι έτσι. 

«Τρεις στη γύρα» τιτλοφορούνταν η μπίζνα κυρίως στην Ανατολική Αττική. 

Ο πρώτος καταπατούσε την δημόσια έκταση την οποία ακαριαία μεταπωλούσε στον δεύτερο, που και αυτός με την σειρά του την προωθούσε στο τρίτο συνεταιράκι δια μέσου των δικαστικών αιθουσών αποκτώντας συμβόλαια οριστικά.. 

Κομπίνα εντός της οποίας ήταν βουτηγμένοι ως τον λαιμό άπασες οι Αρχές, Από την εκτελεστική ως την δικαστική εξουσία και από τις δυνάμεις καταστολής ως την πολεοδομία, στα γραφεία της οποίας δινόταν καθημερινά ένα πάρτη δωροδοκιών  και χρήματος υπό το χρώμα της πίσσας. 

Όμως για κρατήστε επ’ ολίγον την ανάσα σας. 

Ποιος επί ολόκληρες δεκαετίες προπαγάνδιζε «το δώσε και σώσε» της χυδαίας νομιμοποίησης του αυθαίρετου, δια του οποίου κάλυπτε αγωνιωδώς με μια στέγη ο μικροαστός η ο άκληρος, για ένα εν ανεπαρκεία πολύτιμο αγαθό; Το ανεκτίμητο κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του; 

Ποιοι ήταν εκείνοι που προεκλογικά τους υπόσχονταν όχι απλώς κατοχύρωσή του. Αλλά ως και  πισίνες, για να μετατρέπουν τις εκλογές από ιερό δισκοπότηρο της δημοκρατίας, σε μια δεξαμενή εξαγορασμένων ψήφων; 

Υπό την ανοχή τίνος εγκαταλείπονταν τεράστιες δημόσιες δασικές εκτάσεις στην εδαφική λαιμαργία των οικοπεδοφάγων; 

Μπίνγκο!! Το βρήκατε!! 

Είναι ακριβώς οι ίδιοι που σήμερα μεταπωλούν τις ενοχές τους ως φύκια για μεταξωτές κορδέλες.. Αυτοί των μαύρων εκλογικών καταλόγων που επιλέξατε επί της κάλπης γιατί δεν σας είπε ποτέ και κανείς πως ότι εισέρχεται σε αυτή, εισβάλλει και στο σπίτι σας. Συγκοινωνούντα δοχεία είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: