Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ...ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ

 Η κυνική απάντηση της Κομισιόν στην Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις ομαδικές απολύσεις στα Πετρέλαια Καβάλας δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών. 

«Η ΕΕ δεν εμποδίζει την ομαδική απόλυση εργαζομένων» ήταν η ξεκάθαρη δήλωση της Κομισιόν, που επιβεβαιώνει ότι το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» είναι αντεργατικό μέχρι το μεδούλι. 


 

Μπροστά σ' αυτήν την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι μπορούν τώρα να δουν πιο καθαρά το παιχνίδι που παίζουν σε βάρος τους κυβέρνηση και ΕΕ, προωθώντας το ξεπάτωμά τους από τη δουλειά, για να προχωρήσουν τα κερδοφόρα σχέδια της «Energean». 

Μπορούν επίσης να δουν πιο καθαρά πόση αξία έχουν οι αερολογίες του ΣΥΡΙΖΑ περί «ευρωπαϊκού κεκτημένου», που διασφαλίζει τάχα τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς. Αποδεικνύεται ότι τέτοιο δεν μπορεί να υπάρξει ούτε στη ...

Δευτέρα Παρουσία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους όταν το επικαλείται, βγάζοντας παράλληλα λάδι την αντιλαϊκή ΕΕ των μονοπωλίων.

Είναι μάλιστα τόσο ...πολέμιος των ομαδικών απολύσεων, που ως κυβέρνηση άλλαξε τη νομοθεσία και αναβάθμισε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ως μια «πλατφόρμα διαβούλευσης» που απαλλάσσει τον εκάστοτε υπουργό από τη ρετσινιά του «εκτελεστή», στις περιπτώσεις των ομαδικών απολύσεων. 

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, το συμπέρασμα είναι ένα: 

Κανένας σωτήρας, πρώην ή επίδοξος, κανένα «ευρωπαϊκό κεκτημένο» δεν μπορεί να γλιτώσει τους εργαζόμενους από την επίθεση της εργοδοσίας, γιατί βρίσκονται όλοι στην ίδια πλευρά, απέναντι από τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και τις ανάγκες. 

Μόνοι τους θα σώσουν τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους, κάνοντας αυτό που απέδειξαν μέχρι σήμερα ότι γνωρίζουν καλύτερα απ' όλα: Συνεχίζοντας τον οργανωμένο αγώνα τους, με την αλληλεγγύη δεκάδων σωματείων και φορέων από την περιοχή και από όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: