Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ

 Βγήκαν οι μιντιακοί λακέδες στους τηλεοπτικούς τους μιναρέδες κι αναπαράγουν δεήσεις της κυβέρνησης για την προστασία των βιομηχάνων από την ενεργειακή φτώχεια..Πιο πάτος από τον πάτο είναι ο απόπατος..

 


Μεγάλη προβολή από κυβερνητικά ΜΜΕ είχε η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στην Κομισιόν για τη δημιουργία πανευρωπαϊκού μηχανισμού, μέσω του οποίου θα αποζημιώνονται οι βιομηχανικοί καταναλωτές για τη μείωση στη χρήση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στα εργοστάσιά τους τον ερχόμενο χειμώνα. 

Από την άλλη, η «Αυγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν τα παράπονα, προβάλλοντας αντιδράσεις των ίδιων των βιομηχανικών καταναλωτών, οι οποίοι, όπως λένε, δεν επιθυμούν περιορισμό της κατανάλωσης, ακόμα και ανταλλάγματα, διότι η απώλεια παραγωγής θα έχει συνέπειες στο μερίδιο αγοράς που κατέχουν. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σφάζονται στην ποδιά των μεγαλοβιομηχάνων για το πώς θα θωρακιστούν τον «δύσκολο χειμώνα» η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητά τους. 

Βέβαια πριν μερικές μέρες, μαζί με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ψήφισαν τη μονιμοποίηση των άδικων ειδικών φόρων κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα «ενεργειακά προϊόντα», που μαζί με τα «πράσινα» χαράτσια, τη ρήτρα αναπροσαρμογής κ.λπ. εκτινάσσουν την τιμή του ρεύματος και την ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: