Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΧΩΣ ΟΝΟΜΑ

 Στη δίκη του παιδοβιαστή εκλεκτού της εξουσίας, Δημήτρη Λιγνάδη, τα παιδιά θύματα καταγράφηκαν μόνο με τα αρχικά τους: Γ.Σ., Δ.Α. και πάει λέγοντας. Θύματα όμως μιας κανιβαλικής εξουσίας – πολιτικής ή θρησκευτικής—δεν είναι μόνον αυτά. Γιατί το παραμύθι της κόκκινης κλωστής δεμένης καλά κρατεί. Από καταβολής της ιστορίας. Τους απαγχονίζεις έτσι για να ζήσουμε εμείς καλά. Αυτοί δεν μας αφορούν.

 

Παιδιά «με όνομα» ή «χωρίς όνομα», χιλιάδες χρόνια τώρα, γίνονται θύματα βίας, σεξουαλικής κακοποίησης, εργασιακού καταναγκασμού. Ο Ισαάκ και η Ιφιγένεια αποτελούν τα πιο γνωστά παραδείγματα παιδιών της μυθολογίας (εβραϊκής και ελληνικής), που οι γονείς τους τα πρόσφεραν ως θυσία στους θεούς τους, είτε για να αποδείξουν την πίστη τους είτε για να εξιλεωθούν. 

Άγνωστα τα ονόματα των χιλιάδων παιδιών των Χανανιτών που θυσιάζονταν στον θεό Μολώχ. άγνωστα τα ονόματα των 140 παιδιών που θυσιάστηκαν πριν 550 χρόνια στο Περού• άγνωστα τα ονόματα των 215 παιδιών αυτοχθόνων που βρέθηκαν θαμμένα σε μαζικό τάφο σε οικοτροφείο της πόλης Κάμλουτς στον Καναδά, που ίδρυσε το 1890 η ρωμαιοκαθολική εκκλησία για να τα «αφομοιώσει» στον «πολιτισμό» της. 

Χιλιάδες είναι οι περιπτώσεις παιδιών που κακοποιήθηκαν και δολοφονήθηκαν σε
οικοτροφεία άλλων θρησκευτικών ή «φιλανθρωπικών» ιδρυμάτων. Τώρα πια, αν δεν δώσουν τα ίδια, ως ενήλικα, τα ονόματά τους, καταγράφονται με τα αρχικά τους: Γ.Σ., Δ.Α., όπως έγινε και στην πρόσφατη δίκη του παιδοβιαστή εκλεκτού της εξουσίας Δημήτρη Λιγνάδη.Τους απαγχονίζεις και τελειώνει το παραμύθι..Για να ζήσουμε εμείς καλλίτερα. Αυτοί δεν μας ενδιαφέρουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: