Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΣΦΑΓΗ ΤΥΠΟΥ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Σάντσεθ στην Ισπανία έβαψε τα χέρια της με το αίμα δεκάδων ξεριζωμένων, κάνοντας επίδειξη καταστολής στον θύλακα Μελίγια.


 

 Στη χώρα μας όμως η είδηση πέρασε στα ψιλά και εξαφανίστηκε γρήγορα, ακόμα και από τα ΜΜΕ που έκαναν στην αρχή μια κάποια αναφορά. Δίπλα σ' αυτά, ο κατά τ' άλλα λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση, ενώ η «Αυγή» είδε απλά μια «τραγωδία όταν χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στη Μελίγια», αναπαράγοντας τις ανακοινώσεις της ισπανικής αστυνομίας. 

Και πώς να γίνει διαφορετικά, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ αναμασά νυχθημερόν το «καν' το όπως ο Σάντσεθ», παρουσιάζοντας την ισπανική κυβέρνηση ως το «προοδευτικό αντίβαρο στη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη»! 

Σ' αυτήν την κυβέρνηση όλοι οι Ευρωπαίοι «εταίροι», ανάμεσά τους και οι σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας και της Πορτογαλίας, δίνουν σήμερα τα συγχαρητήριά τους για την «αποφασιστικότητα» που έδειξε στη ...φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων από τους φτωχοδιάβολους «εισβολείς». 

Από σήμερα μάλιστα η ίδια κυβέρνηση φιλοξενεί και τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που στρώνει τον δρόμο για νέες επεμβάσεις, άρα και για νέα καραβάνια ξεριζωμένων, που τρέχουν να γλιτώσουν από τους πολέμους και τη φτώχεια. 

Η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο, με την «προβιά» του «προοδευτισμού», που στη χώρα μας ξεπλένουν δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την τεράστια υποκρισία τους και στο ζήτημα του Προσφυγικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: