Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ

 Όταν εν ψυχρώ δολοφονείς παιδιά του λαού (κορκονέας) σου αναγνωρίζονται τα ελαφρυντικά της εγκληματικής στολής.. Όταν εκτελείς τους ληστές του (κουφοντίνας)σε περιφράσσουν ως την τελευταία σου ανάσα σε λευκά κελιά .. Οι δύο όψεις της Δημοκρατίας που κληρονόμησε η Δύση από το "λίκνο" της Αθήνας των σκλάβων.. Ξέρω γράφω αλήθειες που πονάνε.. Δεν τις διαπραγματεύτηκα όμως ποτέ..

 


Ελαφρυντικά αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον αξιωματικό που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

Η δίκη του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα ξεκίνησε εκ νέου στις 8 Ιουνίου με το Εφετείο της Λαμίας να καλείται να κρίνει αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008, κάτι που θα καθόριζε αν θα παραμείνει και ως εκ τούτου θα κρίνει αν ο Κορκονέας θα παραμείνει στη φυλακή ή θα αποφυλακιστεί. 

Οι ένορκοι, παρά την αντίθεση των τριών δικαστών, τού αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου κι έτσι η ποινή του απο ισόβια πρωτοδίκως έμεινε στα 13 χρόνια κάθειρξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: