Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ

 Αν είχατε έστω κι ένα ίχνος αμφιβολίας για το ποιοι στη πραγματικότητα προκάλεσαν και αιμοδοτούν τον πόλεμο στην Ουκρανία ιδού: Γερμανός καγκελάριος: «Συμφωνούμε όλοι ότι ο Πρόεδρος Πούτιν δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο»!! Τι ακριβώς εννοούν; Την ήττα της Ρωσίας ν ακολουθήσει η λεηλασία της.. Μετά τον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ σήκωσαν κι αυτοί το όπλο κατά της αρκούδας. Είναι επομένως νεκροί και θα τους το ανακοινώσει τον χειμώνα ο ληξίαρχος. 

 


Την πολύπλευρη στήριξη της Δύσης στην Ουκρανία, την «ενότητα απέναντι στη Ρωσία» και την ανάγκη αυτές να συνεχιστούν επεσήμανε ο Γερμανός καγκελάριος Ολ. Σολτς, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του G7, που ολοκληρώθηκε χτες στη Βαυαρία.

«Συμφωνούμε όλοι ότι ο Πρόεδρος Πούτιν δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», είπε και συμπλήρωσε ότι «θα συνεχίσουμε να διογκώνουμε το οικονομικό και πολιτικό κόστος για τον Πούτιν και το καθεστώς του».

Το G7 στέκεται «στενά και άρρηκτα στο πλευρό της Ουκρανίας», συνέχισε ο καγκελάριος, προσθέτοντας πως «στηρίζουμε τη χώρα στην άμυνά της και της προσφέρουμε μια προοπτική για το μέλλον». Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η Ουκρανία θα λάβει επιπλέον εξοπλισμό, περίπου 29 δισ. δολάρια σε «δημοσιονομική» στήριξη και περίπου 2,8 δισ. σε ανθρωπιστική βοήθεια. Επανέλαβε δε ότι η Ουκρανία θα χρειαστεί ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» για την ανοικοδόμησή της και ότι θα διοργανωθεί σχετική διεθνής διάσκεψη.

Ερωτηθείς αν οι χώρες του G7 θα συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής του G20 τον Νοέμβρη, με δεδομένο ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν αποδέχτηκε την πρόσκληση της διοργανώτριας Ινδονησίας, ο Σολτς απάντησε ότι το G7 δεν θέλει να «τορπιλίσει» το G20, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν σκοπεύουν να μποϊκοτάρουν τη Σύνοδο και να δημιουργήσουν ένα κενό το οποίο θα καλύψει η Κίνα.

Σχετικά με τις επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση, οι ηγέτες του G7 υποστήριξαν τη γερμανική πρόταση για μια διεθνή «Λέσχη για το Κλίμα», ένα «ανοιχτό και συνεργατικό» μπλοκ που προωθεί από κοινού «την ενεργειακή μετάβαση και την προστασία του κλίματος», δήλωσε ο Σολτς. Στόχος είναι η σύσταση της «Λέσχης» μέχρι τέλη του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια: