Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ

"Ζούμε μέρες του 1937" δήλωσε ο Άγγλος επιτελάρχης Σάντερς και κάλεσε τους Νατοϊκούς λύκους σε πανστρατιά κατά της Ρωσίας Δεν παρέλειψε να ζητήσει αύξηση των αμυντικών δαπανών, βάζοντας έτσι το κερασάκι στη τούρτα με τα σκατά..

 


Η Ρωσία πιθανότατα θα αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια όταν λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, τόνισε χτες σε ομιλία του ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αμυνας της Βρετανίας, στρατηγός Π. Σάντερς.

«Μολονότι οι συμβατικές δυνατότητες της Ρωσίας θα είναι σημαντικά μειωμένες, έστω για ένα μικρό χρονικό διάστημα, λόγω των απωλειών στην Ουκρανία, η διακηρυγμένη πρόθεση του Πούτιν να ανακτήσει η Ρωσία τα ιστορικά σύνορά της κάνει οποιαδήποτε ύφεση προσωρινή, ενώ στη συνέχεια η απειλή θα γίνει ακόμα πιο οξεία», ανέφερε.

Βασικός στόχος, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Σάντερς σε ετήσιο συνέδριο των Ενόπλων Δυνάμεων, «είναι η κινητοποίηση του στρατού προκειμένου να αποφευχθεί η επέκταση του πολέμου στην Ευρώπη, με το να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και να νικήσουμε δίπλα στους συμμάχους και εταίρους μας στο NATO».

«Ζούμε το 1937 μας», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην περίοδο πριν το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Βρετανός υπουργός Αμυνας, Μπεν Ουάλας, αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των στρατιωτικών δαπανών στο 2,5% ως βάση μέχρι το 2028, από 2% που ισχύει σήμερα ως στόχος του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά της η Τρας υποστήριξε ότι εκτός από την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτο στη χρήση σύγχρονων τεχνικών όπως «ο υβριδικός πόλεμος, ο οπλισμός της μετανάστευσης, η χρήση κυβερνοεπιθέσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: