Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Ανυποχώρητος αγώνας κατά της πρέζας των παραισθήσεων και των ψευδαισθήσεων που καίει τα μυαλά..



«Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, για άλλη μια χρονιά, έρχεται να υπενθυμίσει και να επιβεβαιώσει ότι η χρήση και η τοξικοεξάρτηση είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, που οξύνεται με την επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που ζούμε, αλλά και με τη συνεχή αποδυνάμωση της πρόληψης, των "στεγνών" θεραπευτικών προγραμμάτων και της κοινωνικής επανένταξης», σημειώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων: «Αντιπαλεύουμε την πολιτική τους, που διαχωρίζει τα ναρκωτικά σε "σκληρά" και "μαλακά", ανοίγοντας μεθοδικά τον δρόμο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης - πρώτης ουσίας εισόδου στον κόσμο των ναρκωτικών και κύριας ουσίας χρήσης για το 30% των εξαρτημένων - που τη μετατρέπουν σε ένα νέο πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Αποκαλύπτουμε γιατί αποδυναμώνουν τα "στεγνά" θεραπευτικά προγράμματα, που έχουν τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα και προωθούν τα προγράμματα χορήγησης υποκατάστατων οπιοειδών, τα οποία αλλάζουν απλά την ουσία εξάρτησης. Δεν ανεχόμαστε τη λειτουργία των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης, την εγκληματική αυτή στάση κυβέρνησης και δήμων, που εξασφαλίζουν στους χρήστες "έναν οργανωμένο χώρο για να βαδίσουν ελεγχόμενα" προς τον θάνατο, μακριά από την κοινή θέα! Για να γίνουν κερδοφόρες οι μπίζνες των επιχειρηματιών του τουρισμού, καταδικάζουν τους χρήστες στην ακροβασία μεταξύ φυσικού και κοινωνικού θανάτου».

«Οι ανάγκες μας για μια ζωή με δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, στον ελεύθερο χρόνο, δεν χωράνε σε μια κοινωνία που θέλει εμάς και τα παιδιά μας ναρκωμένα και συμβιβασμένα με τη σημερινή βαρβαρότητα. Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια σε καθετί που μας ναρκώνει», καταλήγει η ΟΓΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: