Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ :

 Απεργοσπασία και ..σοσιαλισμός αντάμα στον χώρο του φαρμάκου..Μια φορά δηλωσίες για πάντα δηλωσίες..

 


Την περασμένη Πέμπτη, οι εργαζόμενοι σε μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακαποθήκες απήργησαν μαζικά για τη Σύμβαση, έχοντας στο πλευρό τους το κλαδικό Συνδικάτο στην Αττική και την Ομοσπονδία Φαρμάκου. Η τρομοκρατία που σε πολλές περιπτώσεις προσπάθησαν να επιβάλουν προϊστάμενοι και εργοδότες έπεσε στο κενό. 

Γι' αυτό την επόμενη κιόλας μέρα, οι εργοδότες επιστράτευσαν κάθε μέσο για να συκοφαντήσουν και να κάμψουν τον αγώνα των εργατών. Πρωταγωνιστές αναδείχτηκαν για άλλη μια φορά οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που ηγούνται της διασπαστικής ομοσπονδίας «Ιατρικών Επισκεπτών» και άρχισαν τη λάσπη. Με βαρύ ...στομάχι από τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, κατήγγειλαν σε ανακοίνωσή τους «εξωεταιρικούς "καταληψίες"» και έφτασαν στο απόλυτο κατάντημα να «κλαίγονται» επειδή η αστυνομία δεν κατάφερε να σπάσει την απεργία στη ΦΑΜΑΡ!

 Προειδοποιούν μάλιστα ότι την επόμενη φορά θα επιληφθούν αυτοπροσώπως της απεργοσπασίας, κάνοντας μέχρι και τον ...Τζήμερο να κρυφογελάει με τις δηλώσεις τους. Απάντηση δίνει η επιτυχία της ίδιας της απεργίας, σ' έναν κλάδο που η κερδοφορία χτυπάει «κόκκινο», αλλά οι εργαζόμενοι παραμένουν επί 13 χρόνια χωρίς Σύμβαση. 

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι από το 2009 έως το 2020, οι πωλήσεις φαρμάκων στην εγχώρια αγορά έφτασαν τα 77 δισ. ευρώ! Εργοδότες και εργατοπατέρες δεν μπορούν να χωνέψουν ότι οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στο κλαδικό σωματείο και την Ομοσπονδία, δίνουν μάχη για την υπογραφή Σύμβασης με αυξήσεις. Κι επειδή η «δυσπεψία» θα τους ταλαιπωρεί για καιρό, ας πάρουν όλοι μαζί κανένα ...αντιόξινο, επειδή οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: