Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΑΠΟΪΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΌ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ !!



Ο σταθμός της γραμμής 4 της Αττικό Μετρό ΑΕ είναι γεγονός στην πόλη σε όλες τις περιοχές εκτός από την πλατεία Εξαρχείων. Κάτοικοι, συλλογικότητες και επιστήμονες βρίσκονται στο πόδι για τη διάσωση της μοναδικής πλατείας στην πιο κεντρική γειτονιά. 

Τα Εξάρχεια αρνούνται να παραδώσουν την πλατεία στις ορέξεις της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, που επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα εργοτάξιο και έναν σταθμό μέσα στη γειτονιά, όχι για τις ανάγκες των κατοίκων αλλά ξεκάθαρα για τις ανάγκες της τουριστικοποίησης, της κερδοφορίας και της διάλυσης των συλλογικών διεργασιών στη γειτονιά.

Το έργο θα καταστήσει την πλατεία και ευρύτερα τις οδούς γύρω της ένα μεγάλο εργοτάξιο για χρόνια, υποβαθμίζοντας άμεσα τους όρους διαβίωσης των κατοίκων. Θα εκδιώξει ακόμα περισσότερους κατοίκους και εργαζόμενους από τη γειτονιά, τα ενοίκια θα αυξηθούν ακόμα παραπάνω ενόψει του μεγαλεπίβολου έργου, ολόκληρες πολυκατοικίες θα πουληθούν σε funds της βιομηχανίας του τουρισμού, η γειτονιά θα είναι πλέον για κάποιους άλλους, χωρίς το ελάχιστο πράσινό της.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις εξαγγελίες των κυβερνώντων, με το μετρό θα «καθαρίσουν» τα Εξάρχεια ιδεολογικά, πολιτικά και οικονομικά. Θα πάψουν οι πολλές συλλογικότητες και οι διεκδικήσεις να λυμαίνονται πέριξ της πλατείας, θα επιβληθεί το δόγμα «Νόμος και Τάξη», θα κερδοφορήσουν νέα κεφάλαια στην κατεύθυνση της τουριστικοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: