Τρίτη 24 Μαΐου 2022

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΑΣ

 «Θα πάθετε πλάκα αν δείτε τον γυμνό κώλο της Τάδε μοντέλας»,  ή «Έριξε το δείνα Μέσο Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media) η Παγώνα Τσιμπουκίδου», ή «θα μείνετε άφωνοι με τις επιδόσεις της Κίτσας Παπάρας» Τα απόλυτα νούμερα που δια της δημοσιότητας κατέστησαν μηδενικοί αριθμοί.. Να δείτε τι σας έχω για μετά.. Μείναμε ελάχιστοι ρομαντικοί διάκονοι μιας άλλης δημοσιογραφίας που κάποτε ήλεγχε την εξουσία..

 Ανωνύμου του Έλληνος

 


Πρέπει να βάλουμε τα κλάματα, που η αποικία Γκραικυλία είναι στην 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (αλλά με ατσάλινες εξαρτήσεις από τον Ιμπεριαλισμό και το Κεφάλαιο); 

Θα είναι κροκοδείλια δάκρυα υποκρισίας και τάχα άγνοιας για το τί συμβαίνει τα τελευταία 40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Κατ’ ευφημισμόν η λέξη. Δεν υπάρχουν πλέον πουθενά στον κόσμο δημοσιογράφοι αλλά μόνο πράκτορες. 

Λαμόγια, πάσης φύσεως βαποράκια Καπιταλιστικής εξουσίας και μάλιστα στην χειρίστη στην απόλυτα φασιστική της μορφή. Όχι πως οι παλιότεροι δεν είχαμε μεγάλες εξαρτήσεις, ότι σε τελευταία ανάλυση δεν πουλάγαμε πρακτοριλίκι. Άλλες συνθήκες, είχαμε αισθητική, κρατούσαμε τα προσχήματα. Το κυριότερο υπήρχαν και είχαμε ζωτικό χώρο οι αντίπαλοι του καπιταλιστικού συστήματος. Ήταν ακόμα, μια μεγάλη μάχη, ανάλογα πόσο το σήκωνε η περδικούλα του κάθε δημοσιογράφου. Σκληρή ταξική πάλη στα πλαίσια και ως αντικαθρέφτισμα των δύο κοινωνικών συστημάτων.

Κάτι λίγοι, ελάχιστοι μείναμε ακόμα Δημοσιογράφοι στην Γκραικυλία  και φυσικά το ξενόδουλο σύστημα μάς έχει στα αζήτητα. Ποτέ δεν κρύψαμε ότι είμαστε και παραμένουμε πράκτορες της Επανάστασης και της ανατροπής του αθλιέστατου συστήματος, που είχε ποτέ η ανθρωπότητα. Που βλέπετε την «ελευθερία του Τύπου»; Αμφότερα είναι με την σειρά τους σχήματα κατ’ ευφημισμό. Ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά είναι πια Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.) του διεφθαρμένου, ηλίθιου και ψεκασμένου πολύτροπα από τις ποικίλες οθόνες παγκόσμιου όχλου. Βάλτε και τα Μέσα Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media), που εκεί γίνεται πανηγύρι βλακείας και κοινωνικού καφρισμού από δισεκατομμύρια πιθηκάκια. Και έχεις στα χέρια σου την αξονική τομογραφία ολόκληρης της γης. Απόλυτος φασισμός βασιλεύει παντού. Σε δυο ολέθριες εκδοχές, σε αποχρώσεις του μαύρου και του ροζέ. Οι αλυσίδες είναι είτε σιδερένιες, είτε μεταξωτές.

Δεν χρειάζεται ειδική επιχειρηματολογία για το ότι οι δεύτερες είναι πιο ολέθριες και καταστροφικές. Οι πρώτες δεν αφήνουν αμφιβολίες. Σου λέει η εξουσία «απαγορεύεται» και «θα φυλακιστείς», αληθινά, ωμά, κυνικά. Και αν έχεις τσαγανό αγωνίζεσαι, δίνεις την ικμάδα σου για ν’ ανατρέψεις την κατάσταση. Οι δεύτερες είναι χρυσωμένες με την απάτη του είσαι λεύτερος και όλα επιτρέπονται, αρκεί να μη θίγουν το ίδιο, πανάθλιο και φρικτό (όπως και στην πρώτη κατάσταση) κοινωνικό σύστημα. Η φαινομενικά πλήρης ασυδοσία και  ο βαθύς μαζικός ταξικός ύπνος μετατρέπουν την κοινωνία σε  τεράστιο παχύδερμο, που ηδονίζεται να είναι στον βόθρο με τα σκατά του. Αυτές είναι οι Δυτικές κοινωνίες, το άκρον άωτον της βαρβαρότητας, πλην με το γάντι, με τον ψηφιακό μεσαίωνα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη της δημοκρατίας, της ελευθεροτυπίας, του κράτους δικαίου και άλλες φανταχτερές μαλακίες του Καπιταλισμού, της Δυτικής βαρβαρότητας στον ηλίθιο κόσμο, που είναι σε ταξικό κώμα. Αντί να ξεσηκωθεί παγκόσμια, να τον ανατρέψει πριν μπει στον τάφο με σύμπασα την ανθρωπότητα, αναμασά δηλητηριώδεις ατάκες για την κακιά Ρωσία και την… μάνα των αγωνιζομένων λαών Η.Π.Α. Τί παγκόσμια ομοφωνία θαυμαστή! Όλοι με μια ορμή και ενθουσιασμό κατά της Ρωσίας. Δημοσιογράφος ελεύθερος είναι αυτός, που θα πει τον μέγιστο βλακώδη χαρακτηρισμό κατά του Πούτιν και αντίστοιχα τον θαυμασμό για το γερόντιο του Λευκού (Κατάμαυρου) Οίκου. Δεν υπάρχει στον βάρβαρο Δυτικό κόσμο μεγάλο κανάλι, που να λέει, έστω για ξεκάρφωμα, την σχετική αλήθεια: Ηθικός αυτουργός και για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ με την λούγκρα πράκτορα, που καταστρέφει μια από τις ομορφότερες και πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες.    

Η ελευθεροτυπία προϋποθέτει, για να το πούμε με πρόσφατο παράδειγμα, ν’ αναμασάς με υπερβάλλοντα ζήλο την παγκόσμια βοθροφυλλάδα, που έγραψε ότι ο Πούτιν την 9η Μαΐου θα μιλήσει και θα κηρύξει την συντέλεια του κόσμου. Ποια είναι η 9η Μαΐου; Ρώσικη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία-κατά τα πλείστα Δυτικά Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.). Πώς να πουν για την μεγάλη Νίκη των λαών κατά του Φασισμού με μπροστάρηδες τον Κόκκινο Στρατό και την Ε.Σ.Σ.Δ., με ηγέτες τον Μέγα Στάλιν, τον Ζούκωφ και άλλους στρατηγούς; Πώς να ξύσουν παλιές πληγές ότι ο πράκτορας του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού και του Παγκόσμιου Κεφαλαίου (μέσα και το Εβραϊκό) Αδόλφος Χίτλερ, όχι μόνο απέτυχε να καταστρέψει την Σοβιετική Ένωση αλλά «δημιούργησε» και το κραταιό σοσιαλιστικό στρατόπεδο; Δεν είπε τίποτα ο Πούτιν για συντέλεια και άλλες δυτικές μπούρδες, αλλά ποιος θ’  ασχοληθεί; Τα βοθροκάναλα κάνανε μέρες ντόρο με αυτό το θέμα και πάνε στην επόμενη ψυχολογική επιχείρηση του παγκόσμιου όχλου, για το νέο πιο δραστικό κουτόχορτο! Μανδραγόρας!

Του Τύπου ο φασισμός είναι πλέον τόσο παγκόσμιος και απόλυτος, που ούτε κρατάνε τα προσχήματα. Μονομερής «ενημέρωση» για τις… επιτυχίες της Ουκρανίας και τις… ήττες της Ρωσίας. Πακέτα μέτρων και κυρώσεων, απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο και πετρέλαιο και πελάτες στο αμερικανικό σχιστολιθικό. Έστω και αν το πληρώνουν σε πενταπλάσιες τιμές, έστω και αν δυστυχούν ήδη οι Ευρωπαίοι. Και πού να δείτε τί έρχεται από τον Οκτώβριο! Αλλά ελευθεροτυπία και κράτος δικαίου  είναι να υπερασπίζεσαι με ζήλο τ’ αφεντικά, τους φονιάδες Αμερικάνους. Δεν  είναι οι άλλοι καλύτεροι. Άθλιοι και φρικτοί καπιταλιστές διαφεντεύουν πια την Κίνα και την Ρωσία. Έχουμε μιλήσει για το πώς ξαναμοιράζεται σήμερα ο κόσμος, για την μονοκρατορία του Καπιταλισμού, που αν δεν ανατραπεί θα φέρει πυρηνικό πόλεμο, καταστροφή του ανθρώπινου είδους και της φωλιάς του. Και πάλι παραπέμπουμε στο «άρθρο του αιώνα» για να μη λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Είναι δυνατόν ο φασισμός του Τύπου να μη διαπρέπει στην Γκραικυλία, στο φρικτότερο πειραματόζωο του Καπιταλισμού; Ανοίξτε τα βοθροκάναλα, απολαύστε ελευθεροτυπία, δημοκρατία, πλουραλισμό, κράτος δικαίου και παπάρια μάντολες! Ελευθεροτυπία είναι να στέλνεις απλήρωτα για μήνες πιθηκάκια με μαρκούτσια και κάμερες τάχα να λένε ζωντανά, αυτά, που έχουν μεταδοθεί εδώ και 5-10 ώρες από τα επίσημα πρακτορεία του Ιμπεριαλισμού και του Κεφαλαίου, όχι όπως συνέβησαν αλλά κατά πως συμφέρει στ’ αφεντικά. Δημοσιογραφία είναι τα κακοπληρωμένα ψώνια, που τα στέλνουν από δω κι από κει, πάντα σε καταστροφές, λιμούς, καταποντισμούς για επιτόπιο «στιγμιότυπο» (stand up). Να εκθειάζουν, λόγου χάρη, τον… ηρωισμό των Ουκρανών στο ισοπεδωμένο εργοστάσιο «Αζόφσταλ» και  να κρύβουν ότι εκεί μάχονταν συμμορίες νεοναζί, που κρατούσαν όμηρους εκατοντάδες άμαχους. Ούτε είναι το Ουκρανικό μοναδικό θέμα υπεροχής της αποικίας Γκραικυλίας στην ελευθεροτυπία έναντι του άλλου …ελεύθερου κόσμου. Θα λέγαμε, μάλιστα, ότι η υπόθεση Ουκρανία είναι και πολύ βαριά και άκρως καταθλιπτική! Ενώ…

Το δαιμόνιο της φυλής έχει άλλα ζητήματα, όπου αποθεώνεται η ελεύθερη δημοσιογραφία. Πόσα ξέκωλα στα πρωϊνάδικα και σε άλλες ζώνες κάνουν εκπομπές (κατ’ ευφημισμόν); Όλα ένας ατελείωτος και ηλίθιος χαβαλές στα ραδιόφωνα. Εμείς τουλάχιστον ξέραμε γράμματα, είχαμε κάνει ορθοφωνία να βγούμε στα μικρόφωνα της Ε.Ρ.Τ.. Πιθηκάκια τώρα ρεύονται, πέρδονται, κεκεδίζουν, φτύνουν, κοντανασαίνουν στα μικρόφωνα και προπαντός εν ψυχρώ σκοτώνουν την ελληνική γλώσσα, είναι παντελώς αγράμματα! Πόσοι ηθοποιοί κάνουν αντιποίηση δημοσιογραφικού επαγγέλματος τα τελευταία 30 χρόνια με πανηλίθιες κονσέρβες τύπου στην «υγειά μας»; Ξεχάσατε τα «ψωνοδικεία» και άλλες μεταμεσονύκτιες εκπομπές σκουπίδια; Τί λέτε για τα φρόκαλα, που υποκαθιστούν τις Αρχές, το παίζουν επιθεωρητές Κλουζώ; Η πλειοψηφία αυτών δεν δηλώνουν δημοσιογράφοι, όπως και άλλοι, που μπαίνουν στα «ρεάλιτι σόου» ή κάνουν ρεπορτάζ-υποτίθεται για δαύτα;

Να μιλήσουμε για την… αποκλειστική δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας; «Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, πώς σκότωσε τον εραστή της»; Μήπως για … δημοσιογράφους, που κάνουν ρεπορτάζ για τηλεοπτικά σίριαλ σαν να πρόκειται για ειδησεογραφία;  

«Η Μαρία γέννησε αγοράκι αλλά το σκότωσε ο αντίζηλος εραστή της»-διαβάζεις ή ακούς ή βλέπεις, και ψάχνεις να δεις πού διάβολο έγινε πάλι αυτό! Την τέταρτη-πέμπτη φορά, που θα την πάθεις, που θα δείξεις ενδιαφέρον, έχεις γίνει τηλεοπτικό μαστούρι! 

Να πούμε για  μεγάλα αποκλειστικά δημοσιεύματα-αναρτήσεις και λοιπές κοινοτυπίες-κοινοτοπίες:  

«Θα πάθετε πλάκα αν δείτε τον γυμνό κώλο της Τάδε μοντέλας»,  ή «Έριξε το δείνα Μέσο Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media) η Παγώνα Τσιμπουκίδου», ή «θα μείνετε άφωνοι με τις επιδόσεις της Κίτσας Παπάρας»-και άλλα τέτοια, που αποδεικνύουν την εγχώρια μοναδικότητα στην ελευθερία του Τύπου. Ενώ δίπλα γράφουν για… γυναικοκτονίες! Άλλος ηλίθιος νεολογισμός, που υποβιβάζει, τάχα για να την ξεχωρίσει, δήθεν να την αναβαθμίσει, θεωρεί την γυναίκα κατώτερη από άνθρωπο! Δεν είναι ανθρωποκτονία, αλλά γυναικοκτονία!  Οπότε τί να πούνε … τα γατάκια, που μας έχουν ρίξει στην 108η θέση! Εμείς δεν έχουμε ταίρι στον ντουνιά!

Το καλό το κρατήσαμε για επίλογο, ακριβώς γιατί δείχνει ότι η Γκραικυλία είναι όχι μόνο το άκρον άωτον της ελευθεροτυπίας, αλλά και ήδη πέρασε σε επόμενο στάδιο. Όχι μόνο δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι-τί να τους κάνεις;-αλλά και όσοι λένε ότι είναι τέτοιοι, έχουν μετατραπεί σε πασαδόρους διαφημίσεων.

 Εκεί, που η μαϊμού κάνει εκπομπή, βγάζει το χαρτάκι του αφεντικού της και αρχίζει να διαβάζει την διαφήμιση της τάδε τηλεφωνικής εταιρείας, της τράπεζας, κ.λπ. Κανονικό παπαγαλάκι! «Να περάσουμε σε διαφημιστικό περιβάλλον-λέει ο σοβαρός αναλυτής– και να σας ενημερώσουμε ότι άμα πάρετε το δείνα συμπλήρωμα διατροφής θα γίνεται Ποπάι, ή Σούπερ Γκούφη»!  

Ένα ηλίθιο, αγράμματο λαμόγιο, που είναι νταβατζής καταναλωτικών προϊόντων, θα εκφράσει, θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά σου ηλίθιε, διεφθαρμένε και ψεκασμένε από την οθόνη όχλε;  Δεν μπαίνουμε στον πειρασμό να πούμε τί κάνουν για την άθλια κατάσταση η ΕΣΗΕΑ και τ’ άλλα επαγγελματικά σωματεία, γιατί δεν κάνουν απολύτως τίποτα! 

Υποκρίνονται ότι δεν γνωρίζουν την όλη ιστορία, γιατί αν την… μάθουν, θα πρέπει να επέμβουν έστω στοιχειωδώς οι αρμόδιες επιτροπές δεοντολογίας και αν επέμβουν θα πάψουν να έχουν μέλη! Απλώς δεν θα υπάρχουν ως σωματεία, γιατί οι δημοσιογράφοι είναι πλέον παλιά, ξεχασμένη ιστορία. Ανύπαρκτο είδος! Αντε, σπανίζει απολύτως, εν ανεπαρκεία! Καμιά τριανταριά ρομαντικοί, έχουμε πλέον μείνει στην αποικία Γκραικυλία. Όλοι οι άλλοι είναι διακινητές διαφημίσεων και κουτόχορτου. 

Εδώ, στην ταξική θεώρηση, έμπνευση, προπαντός δράση, υπερέχει  το δημοσιογραφικό μας μετερίζι: mousapolytropos.gr. Η αιρετική μας ιστοσελίδα, που δεν χαρίζει κάστανα! Ούτε γίνεται  τροχομόνος διαφημίσεων!


Δεν υπάρχουν σχόλια: