Σάββατο 28 Μαΐου 2022

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΌ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ

Σας υπόσχεται ιδρώτα, δάκρυα, λύπη και αίμα.

    

 

Στην εικόνα ο Νίκος Ξυλούρης στο Πολυτεχνείο συνοδευόμενος από ένοπλους βρακοφόρους καταμεσής της χούντας. Αν τολμούσε ας τον άγγιζε κάποιος 

 

«Πήξαμε» τις τελευταίες μέρες από τα «σαφή μηνύματα» της κυβέρνησης στην τουρκική επιθετικότητα, η οποία όλο και οξύνεται. 

Αν βέβαια δει κανείς τη μεγάλη εικόνα, θα διαπιστώσει την περαιτέρω όξυνση των ανταγωνισμών και τη βαθιά εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που αποτελούν το έδαφος των παζαριών για διευθετήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. 

Για παράδειγμα, το «σαφές μήνυμα» της Παρασκευής από την κυβέρνηση, ήταν ότι η Τουρκία με τη συμπεριφορά της «εκτίθεται στο ΝΑΤΟ»! «Εκτίθεται» δηλαδή στη λυκοσυμμαχία, που μόνιμο «μότο» της είναι το «βρείτε τα» και το «λύστε τις "διαφορές" σας», που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Τι δείχνει η ίδια η επικαιρότητα των τελευταίων ημερών; 

Οτι η άλλη όψη της «ΝΑΤΟικής συνοχής», για την οποία η Ελλάδα παρουσιάζεται ως «εγγυήτρια», είναι ακριβώς αυτές οι αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων, οι μεγάλοι κίνδυνοι για τον λαό από «θερμά» και «θερμότερα» επεισόδια στρατιωτικής εμπλοκής. 

Δείχνει ότι κάθε βήμα εμβάθυνσης της συμμετοχής στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς φέρνει ακόμα μεγαλύτερη όξυνση. 

Αλλωστε, μέσα σε λίγες μέρες έγιναν συντρίμμια και αυτοί οι ισχυρισμοί του «σωρού» από τους χειροκροτητές του ΝΑΤΟ, ότι με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και την «άμεση αντίδραση της Δύσης», μπήκε τάχα «ταφόπλακα» σε κάθε αναθεωρητική στάση, επομένως και στη στάση της τουρκικής αστικής τάξης. 

Ενα και μοναδικό είναι λοιπόν το «σαφές μήνυμα»: Δεν υπάρχει ούτε σταθερότητα ούτε ασφάλεια ούτε ειρήνη με «εγγυητές» το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Υπάρχουν μόνο ανασφάλεια, κίνδυνοι κι ένα διαρκές πιστόλι στον κρόταφο των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: