Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

ΑΠΘ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

 Θέλει νεκρό ο Εφιάλτης; Τ' αναλφάβητα αστυνομικα σκυλιά του επιτέθηκαν σε φοιτητή προκαλοώντας του  ασθματικό πνιγμό.. Θ' ακολουθήσουν αιματηρά γεγονότα φωτοτυπημένα από τον θάνατο του Σωτήρη Πέτρουλα και τον βλέπω να σκαρφαλώνει σε αεροσκάφος δραπετεύοντας άρον άρον με όνομα διαφορετικό. Κατά προτίμηση Τριανταφυλίδης


 

 

 Μεγάλη επεισοδιακή πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έξαρση της αστυνομικής βίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 20χρονου φοιτητή. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, στη διάρκεια διαμαρτυρίας των φοιτητών για την παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ, ο 20χρονος φοιτητής τραυματίστηκε μετά την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης. 

Στη συνέχεια, έχοντας χάσει παρωδικά μέρος της ακοής, μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες εξήλθε του νοσοκομείου. Διαβάστε επίσης: Βίντεο - ντοκουμέντο από το ΑΠΘ: Με ευθεία βολή από το ένα μέτρο η επίθεση των ΜΑΤ κατά των φοιτητών Μετά τον τραυματισμό του, φοιτητικοί σύλλογοι απεύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία στους δρόμους τη Θεσσαλονίκης. 

Ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχε υπολογίζεται από το τοπικές ιστοσελίδες σε περισσότερα από 1.000 άτομα ενώ σύμφωνα με άλλες προσέγγισε ακόμα και τους 4.000. Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr η πορεία πραγματοποιήθηκε μέσω των οδών Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη. 

Ωστόσο, ακόμα και σε αυτή την δεύτερη πορεία δεν έλειψαν τα σοβαρά επεισόδια ειδικά στην Καμάρα με τους φοιτητές αυτή την φορά να κατευθύνονται προς στην οδό Σβώλου. Εκεί που η οδός Σβώλου συναντά την Ναυαρίνου οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήσαν τρεις προσαγωγές. 

Σημειώνεται ότι με βάση βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η μία από αυτές φαίνεται να είναι αναίτια. 

Ο διαδηλωτής φωνάζει: «Με πνίγει! Με πνίγει!» την στιγμή που αστυνομικός τον ακινητοποιεί με βίαιη λαβή. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα τον προσαγάγουν χρησιμοποιώντας τάιραπ.

 Μετά το τέλος της πορείας μεγάλο μπλοκ αποτελούμενο από 800 άτομα κατευθύνθηκε από την Καμάρα στο ΑΠΘ. Ομάδα ατόμων εισήλθε στο ΑΠΘ πετώντας μολότοφ και πέτρες εναντίον των ΜΑΤ που βρίσκονταν στον χώρο μπροστά από την Γεωπονική, λίγα μέτρα μακριά από το κτίριο του Βιολογικού.

 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. «Πλέον είναι ξεκάθαρο πως η δυστοπική πραγματικότητα της πανεπιστημιακής αστυνομίας φαίνεται αποφασισμένη να περάσει κυριολεκτικά πάνω απ' τα σώματά μας για χάρη της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, για να μας πειθαρχήσει με κάθε κόστος. 

Δε θα παραδώσουμε τις σχολές και τις ζωές μας στα χέρια του κράτους και των ένστολων δολοφόνων του. Οι απαντήσεις μας θα δοθούν από τους αγώνες μας, στο δρόμο και στις συνελεύσεις μας», αναφέρει μεταξύ άλλων το κάλεσμα στην απογευματινή πορεία. Αποχωρώντας από τον πανεπιστημιακό χώρο οι διαδηλωτές προσέγγισαν την Εγνατία. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: