Σάββατο 28 Μαΐου 2022

ΗΠΑ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ!! Ε, ΚΑΙ...

Η πολιτεία των ΗΠΑ προετοιμάζει το εγκλημα.. Φυσικοί αυτουργοί υπάρχουν εν αφθονία σε μια νομιμοκατασκευή και όχι χώρα που υπακούει στο δόγμα ο θάνατός σου η ζωή μου



Ηταν μια συνηθισμένη μέρα για την Αμερική. Οι αγρότες ασχολούνται με τη σοδειά, ο γαλατάς μοίραζε το γάλα, ο ταχυδρόμος τα γράμματα και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βομβάρδιζε μια άλλη χώρα».

Με αυτόν τον σκωπτικό τρόπο ξεκινάει η ταινία του Αμερικανού κινηματογραφιστή Μάικλ Μουρ «Μπόουλινγκ για το Κολουμπαίν» του 2002 (στην Ελλάδα κυκλοφόρησε ως «Ακήρυχτος πόλεμος») που πραγματεύεται τη διαδεδομένη οπλοχρησία στις ΗΠΑ και έγινε με αφορμή το μακελειό το 1999 στο Λύκειο Columbine, όπου δύο μαθητές εκτέλεσαν 15 ανθρώπους (συμμαθητές τους και εκπαιδευτικούς) και μετά αυτοκτόνησαν με τα αυτόματά τους.

Αυτή η διατύπωση στη «δωρικότητά» της δείχνει αυτό που επιχειρείται να θαφτεί από όλα τα αστικά ΜΜΕ και στη χώρα μας με αφορμή το νέο μακελειό την περασμένη Τρίτη σε δημοτικό σχολείο του Τέξας: Οτι οι αιτίες αυτού του νοσηρού φαινομένου, που επαναλαμβάνεται με εκατοντάδες αθώα θύματα κάθε χρόνο, δεν είναι συνέπεια μόνο της γενικευμένης «νόμιμης» οπλοκατοχής, αλλά «καθρέπτης» ενός συστήματος που καλλιεργεί σάπιες «αξίες» και πρότυπα. Που αποθεώνει τον ατομισμό και το «ο θάνατός σου η ζωή μου». Που έχει στο κέντρο του τη βία και το μίσος, πρώτα απ' όλα πάνω στην εκμεταλλευόμενη τάξη από τους εκμεταλλευτές της και το κράτος τους.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στις ΗΠΑ, οι δολοφονίες από ένοπλους πολίτες «συναγωνίζονται» αυτές των ένστολων φρουρών «του νόμου και της τάξης», του επίσημου δηλαδή κρατικού μηχανισμού και των δυνάμεων καταστολής. Για να μην μιλήσουμε για την εικόνα του ιμπεριαλιστή - νταή, που κατοχυρώνει την παγκόσμια κυριαρχία του μέσα από ποτάμια αίματος άλλων αθώων λαών, δικαιολογώντας τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα ως «υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δυτικών αξιών»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: