Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

 ΣΑΔΙΣΤΙΚΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΨΤΕ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ

 

 Το παιχνίδι «μάντεψε ποιος κόβει καλύτερα το ρεύμα» παίζουν εδώ και λίγες μέρες η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλάτη του λαού, διεκδικώντας ο καθένας για τον εαυτό του τον τίτλο του «προστάτη των πιο φτωχών», με τα δήθεν «μέτρα προστασίας» από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια. 

 


Εβγαλαν μάλιστα τα κομπιουτεράκια και άρχισαν να υπολογίζουν πόσες διακοπές ρεύματος έκανε ο καθένας στην κυβερνητική του θητεία, με τη ΝΔ να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έμειναν χωρίς ρεύμα περισσότερα νοικοκυριά.

 Αλήθεια, όμως, τι σημασία έχει «ποιος τράβηξε την πρίζα» για τους 233.092 που έμειναν χωρίς ρεύμα το 2017; 'Η για τους 220.314 που έμειναν στο σκοτάδι επειδή δεν είχαν να πληρώσουν το 2018; Ακόμα και πέρυσι, οι 168.471 που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν σε καμία ρύθμιση βρήκαν απέναντί τους έναν κρατικό μηχανισμό σε πλήρη ετοιμότητα να τους στερήσει την παροχή ρεύματος με συνοπτικές διαδικασίες.

 Η ουσία λοιπόν είναι ότι πάνω από 1 εκατομμύριο λαϊκά νοικοκυριά (για την ακρίβεια 1.038.362) βρέθηκαν κάποια στιγμή χωρίς ρεύμα από το 2017 μέχρι σήμερα. Και το συμπέρασμα από τα νούμερα που αραδιάζουν στον προκλητικό διαγκωνισμό τους, είναι ότι η ενεργειακή φτώχεια δεν «εγκατέλειψε» ποτέ τον λαό, ούτε με ΝΔ ούτε με ΣΥΡΙΖΑ. 

Ούτε βέβαια το «μαστίγιο» του κράτους, που δίνει κάλυψη στους παρόχους να κατεβάζουν διακόπτες, ως ένα πρόσθετο μέτρο για να μην απειληθεί η κερδοφορία τους. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού η πολιτική ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι «σιαμαία» και στην Ενέργεια, με τον έναν να παραδίδει στον άλλον τη σκυτάλη της «απελευθέρωσης» της αγοράς, της «πράσινης μετάβασης», του «Χρηματιστηρίου Ενέργειας», της απολιγνιτοποίησης και πάει λέγοντας. 

Πως επομένως και με ποιους η κοινωνία θα δει άσπρη μέσα στο σκοτάδι της ενεργειακής φτώχειας ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: