Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ

 «Η "Jet Tui" στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζει αύξηση 100% σε σχέση με το 2019 των διαθέσιμων θέσεων, πάνω από 1.100.000 θέσεις για Ελλάδα», «1,5 εκατομμύριο διαθέσιμες θέσεις είχε το 2019 η "easy-jet", φέτος έχει 4,4 εκατομμύρια για την Ελλάδα», «η TUI από τη Γερμανία προσδοκά να φέρει 3 εκατομμύρια ταξιδιώτες φέτος στη χώρα μας», «η Αμερική μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα φέρει με απευθείας πτήσεις 470.000 ταξιδιώτες». 


 

«Βροχή» πέφτουν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Τουρισμού τις τελευταίες μέρες, καθώς ξεκινάει η νέα σεζόν και μαζί με τα αεροπλάνα της ...TUI, απογειώνονται και οι προσδοκίες των τουριστικών ομίλων για νέα ρεκόρ κερδοφορίας. 

Για να μην αφήσει μάλιστα «σκιές» στο πάρτι που τους ετοιμάζει, η κυβέρνηση αφαίρεσε χτες και τους τελευταίους περιορισμούς στην είσοδο επισκεπτών από το εξωτερικό, καταργώντας το «ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό». 

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο πιστοποιητικό υπήρξε το ελάχιστο μέτρο για να ανοίξουν μια ώρα αρχύτερα οι διασυνοριακές μετακινήσεις, που η αναστολή τους λόγω κορονοϊού έβαζε φρένο στην οικονομία και κυρίως στον τουρισμό. 

Η αλήθεια είναι όμως ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια, οι όποιες «επιτυχίες» κατέγραψε ο τουρισμός για τους μεγαλοξενοδόχους, τους εφοπλιστές και τις αερομεταφορές, βγήκαν ξινές στον λαό, που από τα τέλη του καλοκαιριού βρέθηκε αντιμέτωπος με νέα κύματα της πανδημίας και θρήνησε χιλιάδες ακόμα νεκρούς. 

Η ίδια πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία επαναλαμβάνεται και φέτος, αυξάνοντας την ανησυχία για τον ιό, τον οποίο όλοι τώρα προσπαθούν να κρύψουν κάτω από το χαλί. Για την ιστορία, την Πέμπτη που έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις, καταγράφηκαν άλλα 48 θύματα της νόσου, σε σύνολο 29.073 θανάτων από την έναρξη της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: