Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΝΙΚΗΣΕ Ο ΣΑΪΝΤΟΥ

 Νίκησε κι ας μην έχει μάτια μπλε.. Απόκτησε όμως ελληνική παιδεία και συνείδηση κοινωνική.. Κι αυτό μου επαρκεί.. Από το εν λόγω τεστ οφείλει να περάσει σύσσωμη η δεξιά πολυκατοικία συμπεριλαμβανομένων και των φασιστικών ούγκανων



Η αλληλεγγύη νίκησε και ο 18χρονος πρόσφυγας από τη Γουινέα που έπεσε θύμα της πολιτικής του υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα λάβει διεθνή προστασία καθώς σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου υπουργείου η Αρχή Προσφύγων έκανε δεκτή την αίτηση του για την χορήγηση ασύλου. 

Θυμίζουμε πως τη δυνατότητα νόμιμης παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους την κατήργησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου το 2021, στερώντας από τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες το δικαίωμα να ζήσουν και να σπουδάσουν στην Ελλάδα και μετά την ενηλικίωσή τους. 

Μετά τον σάλο και τις έντονες αντιδράσεις που προηγήθηκαν, η κυβέρνηση άλλαξε στάση και έδειξε πρόθυμη να βοηθήσει τον Σαϊντού με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να επικαλείται ότι ο μαθητής είναι αριστούχος και να δηλώνει ότι «ενίσχυσε» τον φάκελό του. 

Μία μέρα πριν εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η αίτηση ασύλου του 18χρονου από τη Γουινέα ο μαθητής επισκέφτηκε το μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εξέφρασε το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεση και την προσδοκία του να είναι τέτοια η απόφαση της Επιτροπής που θα του επιτρέψει να κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του.

Δήλωση υπέρ της παραμονής του μαθητή στην Ελλάδα έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που τον γνωρίζει προσωπικά από τον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων της Αρχιεπισκοπής όπου έμενε ο Σαϊντού. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τροπολογία που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητούσε την επαναφορά των διατάξεων που δίνουν τη δυνατότητα παραμονής λόγω ισχυρών δεσμών με τη χώρα ή υπολογίζοντας το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού και την ασφάλεια των δικαιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: