Σάββατο 30 Απριλίου 2022

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

 Ποταμοί αίματος στο όνομα της καπιταλιστικής αγριότητας για να επιβεβαιωθεί πως επιτρέπεται να σκοτώνεις αλλά σε πολυπληθείς αριθμούς και υπό τους ήχους των σαλπίγγων..

 


Μάχες και βομβαρδισμοί σημειώνονται σε όλο το μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία, καθώς η Ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να εδραιώσουν την θέση τους στις κατειλημμένες περιοχές.

Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στο στρατιωτικό εργοστάσιο Artem και στο αεροδρόμιο Zhuliany στο Κίεβο. Επίσης, στο Fastov στο Μikolaev, την Οδησσό, την Ζαπορίζια και το Khmelnitsky.

Βομβαρδισμοί σημειώνονται και στο Χάρκοβο, ενώ το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ισχυρίζεται ότι ουκρανικές δυνάμεις επανακατέλαβαν το χωριό Ruska Lozova στην περιφέρεια του Χαρκόβου.

Βομβαρδισμοί σημειώνονται στις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ με τις ρωσικές δυνάμεις να εξαπολύουν πυραύλους και ρουκέτες κατά των ουκρανικών θέσεων. Παράλληλα, ο ρωσικός στρατός στοχοποίησε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις σε μια προσπάθεια να σταματήσει την μεταφορά εφοδίων και πολεμικού υλικού.

Την ίδια ώρα Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι ο Ρωσικός στρατός «κλέβει» σιτηρά από τις κατεχόμενες περιοχές, αυξάνοντας έτσι τις ελλείψεις και επιβαρύνοντας την επισιτιστική αλυσίδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, η ληστεία των σιτηρών γίνεται από αποθήκες και τα λιμάνια που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή και μεταφέρονται στην Ρωσία.

Μια παραγωγός του «Radio Liberty» σκοτώθηκε χθες στο Κίεβο

Το κτίριο που χτυπήθηκε απο τον βομβαρδισμό στο ΚίεβοΤο κτίριο που χτυπήθηκε απο τον βομβαρδισμό στο Κίεβο
Πηγή: Associated Press

Μια ουκρανή παραγωγός του «Radio Liberty» σκοτώθηκε από το χθεσινό ρωσικό πλήγμα στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο προπαγανδιστικός σταθμός που δραστηριοποιείται στην ανατολική Ευρώπη από το 1950 και χρηματοδοτείται επισήμως από τις ΗΠΑ

«Η Βίρα Γίριτς έχασε της ζωή της από το πλήγμα ρωσικού πυραύλου στην πολυκατοικία στην οποία κατοικούσε», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το «Radio Liberty»,. Το πτώμα της ουκρανής παραγωγού βρέθηκε σήμερα κάτω από τα συντρίμμια, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Δύο βρετανοί εθελοντές, οι οποίοι φέρεται να εργάζονταν για ΜΚΟ, συνελήφθησαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε σημείο ελέγχου νότια της Ζαπορίζια. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχόλιο από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ΜΚΟ  «Presidium Network» ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες, εργάζονταν στην Ουκρανία «στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την παροχή τροφίμων, ιατρικών εφοδίων και υποστήριξης για την απομάκρυνση αμάχων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: