Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Οι Ρώσοι ισοπεδώνουν

 και οι Ουκρανοί από κοινού με την δύση παραληρούν για επιτυχίες: Με έναν και μόνον πύραυλο Iskander κονιορτοποίησαν βάση μισθοφόρων με δεκάδες λεγεωνάριους νεκρούς που πατρίδα τους έχουν τον   Μαμωνα

 


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι βαλλιστικός πύραυλος Iskander κατέστρεψε τη βάση εκπαίδευσης ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο όπου εικονίζεται ένας Iskander να απογειώνεται από ένα σύστημα εκτόξευσης τακτικών βαλλιστικών πυραύλων, με την ίδια πηγή να αναφέρει ότι στη συνέχεια έπληξε τη στρατιωτική βάση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής αξιωματικό του αυτοκινούμενου εκτοξευτή «ο βαλλιστικός πύραυλος χτύπησε το κτίριο που στεγαζόταν η λεγεώνα των ξένων και η βάση εκπαίδευσης. Επειδή χρησιμοποιήθηκε ισχυρή διεισδυτική κεφαλή, το κτίριο, μήκους 60 μέτρων, καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς».

Ταυτόχρονα, ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, κυβερνήτης της Ντνίπρο, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, ανέφερε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δύο πύραυλοι έπληξαν μονάδα του ουκρανικού στρατού στα περίχωρα της πόλης.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος σημείωσε ότι από το πλήγμα προκλήθηκε «σοβαρή καταστροφή». Δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για το ίδιο περιστατικό ή για δύο διαφορετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: