Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΜΕ ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΟ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΌ

Είναι πλέον άκρως επικίνδυνοι.. Μας σπρώχνουν για το φασιστοκράτος αν όχι σημαιοφόρους τουλάχιστον παραστάτες της Νατοϊκής σημαίας !!!!!!!!!!!!

 


«Η Ελλάδα πρέπει να εμπλακεί ακόμα πιο ενεργά στις εξελίξεις στην Ουκρανία, να δείξει έμπρακτα ότι στέκεται στο πλευρό των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης απέναντι στη Ρωσία και να πάρει ως αντάλλαγμα την αναγνώριση από τους Ανατολικοευρωπαίους της ανάγκης για κυρώσεις στην Τουρκία...». 

Το επιχείρημα αυτό ακούγεται ολοένα και πιο συχνά από διάφορους «αναλυτές», που δεν χάνουν ευκαιρία να «δικαιολογήσουν» με κάθε τρόπο την εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια. 

Παρουσιάζεται μάλιστα ως «θεόσταλτη ευκαιρία» μια τέτοια εμπλοκή, με άλλοθι - τι άλλο; - τις τουρκικές αμφισβητήσεις, που δήθεν θα αντιμετωπιστούν αν η Ελλάδα κουνήσει με ακόμα μεγαλύτερο πάθος τις ΝΑΤΟικές σημαίες. 

Θυμίζουμε ότι τα ίδια πάνω - κάτω έλεγαν και παραμονές της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών: Οτι έτσι «κλείνει ένα διπλωματικό κεφάλαιο» και ότι θα μπορεί η Ελλάδα στο εξής να ασχοληθεί απερίσπαστη με τα Ελληνοτουρκικά. 

Τα αποτελέσματα βέβαια διέψευσαν την όποια προσδοκία, αφού οι απειλές της τουρκικής κυβέρνησης κλιμακώνονται. Σε κάθε περίπτωση, ο λαός είναι ο μεγάλος χαμένος από το ατέλειωτο σπιράλ της εμπλοκής, στο οποίο πρωτοστατούν όλες οι κυβερνήσεις. 

Από τη μία στοχοποιείται όλο και πιο πολύ, αφού οι υποδομές της χώρας μετατρέπονται σε ορμητήρια πολέμου, άρα και σε στόχους αντιποίνων. 

Κι από την άλλη, τα κυριαρχικά δικαιώματα εκτίθενται σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο, με τον ΝΑΤΟικό κλοιό να σφίγγει για επώδυνες διευθετήσεις, ώστε να διασφαλίζεται η «συνοχή» της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας σε συνθήκες όξυνσης της αντιπαράθεσης με τους ανταγωνιστές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: