Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΦΟΒΟΙ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

 Πιέζει η Ρωσία προβληματίζεται η Σερβία ..  Μήπως ν' απευθυνθώ στις προφητείες των πανελίστων αστρολόγων για το τι ακριβώς θα συμβεί αν εμπλακεί η ορθόδοξη και παραδοσιακή σύμμαχος Σερβία;

 


Αυξημένες πιέσεις για τη στάση της απέναντι στη Ρωσία δέχεται η Σερβία, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Αλ. Βούτσιτς, με τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία να φουντώνουν την ιμπεριαλιστική κόντρα και στα Βαλκάνια.

Μιλώντας για αυτές τις πιέσεις αναφορικά με τη στάση του Βελιγραδίου στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ανέφερε: «Είχα ήδη κλήσεις, τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. Αυτό που βίωσα τις προηγούμενες τρεις μέρες δείχνει τι μπορούμε να περιμένουμε». Περιέγραψε ως «πολύ δύσκολη» τη θέση της χώρας του, καθώς «η Σερβία έχει εισαχθεί στο ευρωπαϊκό μονοπάτι και πάντα υποστήριζε την ακεραιότητα της Ουκρανίας, αλλά από την άλλη ένα 85% του κόσμου πάντα θα στηρίζει τη Ρωσία, ό,τι κι αν συμβαίνει». Εξέφρασε ακόμα «έντονους φόβους» ότι «αυτή η κρίση μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία της Ευρώπης, και ειδικότερα στα Βαλκάνια».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ουκρανού πρέσβη στο Βελιγράδι, ότι η Ουκρανία περιμένει η Σερβία να καταδικάσει τις κινήσεις της Ρωσίας, ο Βούτσιτς ανέφερε: «Μας ζήτησε να καταδικάσουμε τη ρωσική επιθετικότητα, και εγώ έχω μια απλή απάντηση σε αυτό: Εμείς είμαστε μια μικρή χώρα, δεν θέλουμε να εξαφανίσουμε την πιθανότητα οποιασδήποτε φιλίας, δεν αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον της Ουκρανίας». Κάλεσε δε τον Ουκρανό πρέσβη να θέσει στην κυβέρνηση Ζελένσκι την ανάγκη καταδίκης της επίθεσης που η Σερβία δέχεται από δυτικές χώρες, καταλήγοντας πως «όταν γίνει αυτό, τότε κι εγώ θα καταδικάσω την επιθετικότητα» της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή, στη Βουλγαρία το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι 150 Αμερικανοί στρατιώτες και στρατιωτικός εξοπλισμός θα φτάσουν αυτήν τη βδομάδα στη χώρα για κοινή εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: