Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ;

 

Αυτός ο πόλεμος δεν διεξάγεται δια αντιπροσώπων με περιορισμένες συγκρούσεις μικρής έντασης και στοχευμένων εκ του μακρόθεν χτυπημάτων. Συντίθεται από συντεταγμένους στρατούς και των τριών όπλων. 

 

Μαχητικά αεροσκάφη, βαριά καταστροφικά πυροβόλα, άρματα μάχης και κυρίως: Εκ του πλησίον. Καθίστανται οι πρωταγωνιστές μάρτυρες θανάτου του ενός από τον άλλο. Και εν προκειμένω επί της Ουκρανίας. 

 

 

«Αν λεηλατείς από την ανατολή προς τη δύση, είσαι ο Τζένγκις Χαν, ο Βάρβαρος. Αν λεηλατείς από τη δύση προς την ανατολή είσαι ο Αλέξανδρος, ο Μέγας.» Αυτό που προηγείται των πολέμων δεν είναι οι πολυτελείς και προσχηματικές διαπραγματεύσεις αλλά η προπαγάνδα του τρόμου που απευθύνεται πάντα στα μετόπισθεν για την κάμψη του ηθικού. 

Επειδή τα μέγιστα ψέματα εκστομίζονται μετά το κυνήγι κατά την διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές.

Το βιώνουμε με την εξοργιστικά μονομερή κάλυψη των γεγονότων. Μόνον οι χορηγοί ολιγάρχες των συγκεκριμένων εχθροπραξιών, που κατά την διάρκειά τους, ή έστω άμα τη λήξη τους και με το αίμα να τρεχει στα πεζοδρόμια θα σαρώσουν την αγορά βγαίνοντας από τα ασφαλή καταφύγιά τους. (δεν λες και ποντικότρυπες τα Ελβετικά σαλέ!!) Με τα χρηματιστήρια να δίνουν πρώτα και από σήμερα το σήμα εκπτωτικής εκκίνησης σειράς αγαθών. 

Αυτοί που θα υπολείπονται είναι όλοι όσοι είδαν, ή πρόκειται να δουν, το σκοτεινό βλέμμα του θανάτου στα μάτια του εχθρού . Και ως εκ τούτου δεν υπάρχει δόξα στον πόλεμο αυτό που να αξίζει το αίμα που κοστίζει, έστω και αν η Ρωσία είναι αμυνόμενη υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι: τρεις δεκαετίες και μετά την παλινόρθωση του καπιταλισμού στην αχανή αυτή χώρα οι Δυτικοί συσφικτήρες βόες την πνίγουν γεωπολιτικά δίχως έλεος. 

Αποφάσισαν έτσι να διεκδικήσουν ξανά τη πρωταγωνιστική θέση επί της οποίας οι κομμουνιστές την ενθρόνισαν, απέναντι σε κάθε ακροδεξιό τομέα, τα μέλη του οποίου ανήλθαν στην εξουσία μετά το πραξικόπημα του 2014 και είναι τόσο ηλίθια, που σε πείθουν πως μάχεσαι έναν ζωολογικό κήπο. Και στη σκιά τους (που την εκλαμβάνουν ως μπόι) οι αιμοδιψείς ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ που αναδιένειμαν την ανθρωπότητα από το 1991 και εντεύθεν. 

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο το βέβαιο είναι ένα και μοναδικό. 

Παρά τις Χολυγουντιανές μυθοπλασίες των στρατιωτών υβριδίων, οι εικόνες αλλά και οι ήχοι από τα πεδία των μαχών έρχονται βίαια να μας υπενθυμίσουν ότι: 

οι πόλεμοι των αλλότριων προς τους λαούς συμφερόντων εξακολουθούν να απλώνουν τα μαύρα σύννεφά τους ως ασύμετρη απειλή και την ευθύνη της επιβολής της δεν την αναλαμβάνουν κάποια ρομπότ, αλλά άνθρωποι της κατά τη φράση του συρμού διπλανής πόρτας. Που αν έχουν να χάσουν κάτι αυτό είναι η ζωή τους η αξία της οποίας έχει από καιρού και εντός του καπιταλισμού υποτιμηθεί δραματικά. 

Ναι αυτός που ξόδεψε οδυνηρά εκατομμύρια χρόνια για να μετεξελιχθεί από πίθηκος σε άνθρωπο αναστρέφεται δια της μιας κατρακυλώντας πλέον προς το τέλος της ιστορίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: