Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

ΥΠΕΞ ΡΩΣΙΑΣ:

 Δεν ξεκινήσαμε έναν πόλεμο..Αντιθέτως αναστείλαμε έναν παγκόσμιο πόλεμο.. Δεν είπαμε όχι στον διάλογο. Ήταν οι ΗΠΑ και η Γαλλία (για σκέψου ο Αστερίξ το ζιγκολό) που τον αρνηθηκαν !!

 


Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε η Ρωσία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (24/02) στην Ουκρανία, δεν είναι η αρχή ενός πολέμου, αλλά προσπάθεια να σταματήσει ένας παγκόσμιος πόλεμος, κατέστησε σαφές το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Παράλληλα, το ρωσικό ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε πως η Μόσχα δεν χρειάζεται να πεισθεί να συμμετάσχει σε διάλογο, καθώς η Δύση γύρισε την πλάτη σε αυτήν την ευκαιρία, και κυρίως οι ΗΠΑ και η Γαλλία.«Ήταν οι ΗΠΑ που αρνήθηκαν τον διάλογο με τη Ρωσία για την Ουκρανία και την παγκόσμια ασφάλεια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει στόχο να προστατεύσει τον λαό του Ντονμπάς, ενώ το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε νωρίτερα ότι χρησιμοποιήθηκαν όπλα ακριβείας για την εξουδετέρωση της ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν στοχεύουν πόλεις, ενώ δεν υπάρχει καμία απειλή για τον ουκρανικό άμαχο πληθυσμό.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε επίσης στο διάγγελμά του ότι η επιχείρηση στοχεύει να σταματήσει την οκταετή αιματοχυσία στο Ντονμπάς που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, αλλά και στην «αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας, σημειώνοντας πως δεν έχει κανένα σχέδιο για κατάκτηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: