Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΞΙΣΙ

  Το 61% του πληθυσμού κατά του καθυστερημένου πρωθυπουργού που ουσιαστικά εξήγγειλε μέτρο προστασίας της ιδιοκτήτριας εταιρίας κι όχι αποκατάστασης των βασανισθέντων από την κρατική και ιδιωτική αδιαφορία Όμως: Το διήμερο παραμύθι είχε δύο δράκους.. Στο μισό μισό λαός. Φταίει η εταιρία.. Όχι φταίει ο το κράτος.. Φταίνε ηλίθιοι και τ' αρχίδια μας τα δυο.. Κράτος και εταιρία είναι ένα και το αυτό ζώα.. Στα σαλόνια της συντάσσονται τα νομοσχέδια..

 


 

Εξαιρετικά αρνητικές φαίνεται πως είναι οι απόψεις των πολιτών σχετικά με την κυβερνητική διαχείριση της αναμενόμενης κακοκαιρίας της Δευτέρας που έπληξε την Αττική. Σε δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε ο Alpha, και η οποία διενεργήθηκε τις ημέρες που η Αττική αντιμετώπιζε τις συνέπειες του χιονιού, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με το ποιος φταίει για το μπάχαλο στην Αττική Οδό, ρίχνοντας την ευθύνη κατά 52% στην εταιρεία διαχείρισης, και κατά 41% στην κυβέρνηση. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι απαντήσεις που αφορούν το τέχνασμα του πρωθυπουργού με τη χορήγηση των 2.000 ευρώ που θα δοθούν σε κάθε οδηγό που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό, ύστερα από δικό του αίτημα προς την εταιρεία. 

Οι πολίτες χαρακτηρίζουν αρνητικά την «πρωτοβουλία» του πρωθυπουργού σε ποσοστό 63%, αφού το 42% τη χαρακτηρίζει «επικοινωνιακή» και το 21%, «παλαιοκομματική». Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διαχείρισης, οι πολίτες εκτιμούν σε ποσοστό 80% ότι το πρόβλημα είναι δομικό, ενώ το 19% εκτιμά ότι το πρόβλημα είναι τα συγκεκριμένα πρόσωπα που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: