Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ

 ΉΤΑΝ ΣΧΕΔΙΟ- ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΓΚ

 


▸Παρά την απόσυρση του απαράδεκτου υλικού για το «αγέννητο παιδί» από το υπουργείο Παιδείας, οι αντιδράσεις δεν σταματούν, αλλά απεναντίας εμβαθύνουν τόσο στη διαρκή προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να προωθήσει σκοταδιστικές αντιεπιστημονικές και σεξιστικές απόψεις στα σχολεία, όσο και στο ότι όλη αυτή η ανορθολογική «φάμπρικα» συνδέεται με την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση και την αξιολόγηση. Δεν περνά απαρατήρητο επίσης πως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν ανοίξει το δρόμο για τέτοιες κινήσεις. Δημοσιεύουμε παρακάτω τις ανακοινώσεις του ΝΑΡ και των Παρεμβάσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν επρόκειτο για κάποιο λάθος, τονίζει η ανακοίνωση του ΝΑΡ: «Εντάσσεται σε μια σταθερή επιλογή προώθησης αντιδραστικών και αναχρονιστικών αντιλήψεων από την κυβέρνηση. Είναι σαφές πως κυβέρνηση και αστικό στρατόπεδο χτίζουν το ιδεολογικό και κοινωνικό πλαίσιο αποδοχής της σύγχρονης κοινωνικής βαρβαρότητας», υπογραμμίζει.


Το ΙΕΠ έχει μετατραπεί σε φάμπρικα εγκρίσεως «εκπαιδευτικών» υλικών, εργαλείων, προγραμμάτων κλπ., που παλιότερα προορίζονταν για τις σχολικές δραστηριότητες, τις «θεματικές βδομάδες», τα «πρότζεκτ» και εφεξής για τα περίφημα «εργαστήρια δεξιοτήτων», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όπως σημειώνουν, η Ν. Κεραμέως είπε πως 1.300 προγράμματα εγκρίνονται κάθε χρόνο(!), προγράμματα – προκάτ, αντίστοιχα και σε συνδυασμό με τις περίφημες φόρμες αξιολόγησης!


«Αυτές οι αθλιότητες αποτελούν μικρογραφία του σχολείου που επιχειρούν να στήσουν μέσω της αξιολόγησης, και της αυτονομίας της σχολικής μονάδας. Το επιχειρηματικό σχολείο, το σχολείο της αγοράς, των ΜΚΟ και των χορηγών, πρέπει να συμβαδίζει με την παρέμβαση αυτών στο περιεχόμενο διδασκαλίας, με τον ανορθολογισμό, τον σκοταδισμό και την έλλειψη κριτικής σκέψης», υπογραμμίζουν οι Παρεμβάσεις, σημειώνοντας πως ακόμα δεν διδάσκεται η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία.


Τέλος, πέρα από την ανατροπή αυτής της πολιτικής θέτουν άμεσα και την ανάγκη παραίτησης όσων εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: