Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΣΕ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ

 ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΑΠΟΤΙΜΗΘΗΚΕ (ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΥΣ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Η ΨΥΧΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΤΡΕΞΑΝ ΟΙ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ .. ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..

 


Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίχθηκε η τεράστια προσπάθεια απεγκλωβισμού, με τη συμμετοχή στρατού, περίπου 5.000 χιλιάδων οδηγών που ήταν εγκλωβισμένοι πάνω από 20 ώρες στην Αττική Οδό μέσα στο χιόνι και το κρύο. Πολλοί οδηγοί μάλιστα είναι ακόμα ακινητοποιημένοι με τον κρατικό μηχανισμό και την αρμόδια εταιρεία διαχείρισης της Οδού να αδυνατούν να ανταποκριθούν στην κατάσταση. 

Συγκεκριμένα, εως το πρωί της Τρίτης στην Αττική Οδό παρέμεναν ακόμα εγκλωβισμένοι οδηγοί στα χιόνια ενώ είναι άγνωστο -σχεδόν 24 ώρες μετά- πόσοι είναι οι οδηγοί που έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στο δρόμο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται από την Λεωφόρο Μεσογείων, την Αττική Οδό (έξοδοι 13 και 14) και σε αρκετές άλλες περιοχές της Αττικής.

H TPAINOΣE, μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας, για να ενισχύσει τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των οδηγών από την Αττική Οδό, δρομολόγησε ένα συρμό χωρητικότητας 300 θέσεων στον Προαστιακό έτσι ώστε να μεταφέρει με ασφάλεια τον κόσμο σε προστατευόμενο περιβάλλον. 

Ήδη αργά το βράδυ της Δευτέρας 24/1 ενώ ενώ πολλοί από τους οδηγούς είχαν πια μείνει 12 ώρες εγκλωβισμένοι, με τα καύσιμα να τους τελειώνουν ή άλλοι είχαν εγκαταλείψει τα αυτοκίνητά τους και είχαν φύγει, έφτασε στην Αττική Οδό ο στρατός, που μοίρασε μπάρες και νερά αλλά και κουβέρτες. 

 Ο στρατός και ειδικές δυνάμεις, όπως τα ΕΚΑΜ έφτασαν σε όλα τα σημεία, που υπήρχε πρόβλημα, παρέχοντας τρόφιμα, νερά, κουβέρτες, ενώ οδηγούσαν τον κόσμο που απεγκλώβιζαν σε ασφαλή σημεία, για να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία, στους τόπους διαμονής τους, ή ακόμα και σε νοσοκομεία για την παροχή ιατρικής βοήθειας, εάν είναι απαραίτητο. Στην Αττική Οδό απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε οχήματος δεν είναι επιχειρησιακό. 

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ν..E.O. Aθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

Κανονικά διεξάγεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ωστόσο έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στις περιφερειακές Υμηττού και Αιγάλεω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: