Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΑΡΒΥΛΟΜΑΓΚΑΣ

 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αρβυλόμαγκας και τριάντα χιλιάδες ευρώ εγγύηση.. Προφανώς τόσο ο εισαγγελέας όσο και ο ανακριτής δεν πείστηκαν περί του μεγέθους του αδικήματος ούτε περί της πιθανότητας εξόδου από την χώρα. (βΊΝΤΕΟ)

 
 
Ωστόσο κρατήθηκε για νέα ποινική δίωξη.. Αποτυπώνεις τις εξελίξεις και σου έρχεται τρέλα.. Κυρίως με όλο εκείνον τον εσμό της υποκρισίας που τα φαιά φορούντες περί ηθικής ομιλούν στα μέσα κοινωνικού αυνανισμού. 
Ποιοι είναι αυτοί; Ας το γράψω μια ακόμη φορά γιατί η επανάληψη μπορεί να αιτία κορεσμού και αηδίας αλλά επίσης είναι αιτία μάθησης..   
 
Ποιοι είναι αυτοί; 
 
Αυτοί που στέκουν στην ουρά των realities. Η apolitik κοινωνία των χρυσοκάνθαρων γιάπηδων.. Οι της εξωνημένης στα εοκικά προγράμματα ξεφτιλισμένης διανόησης. Οι άλλοι τα φερέφωνα της ειδησεογραφικής προπαγάνδας, ή του τηλεοπτικού κατιναριού. Κι εκείνοι οι διάκονοι του ατομισμού (να είσαι ο εαυτός σου) και της αγίας μικροϊδιοκτησίας.. Οι μεταξωτές γραβάτες του πολιτικού καθωσπρεπισμού (όπου η λαϊκή οργή και γλώσσα αποτάσσονται ως διαβολικές εισαγωγές)..Η κοινωνία του κοσμοπολιτισμού (όπου ακόμη και ο συνδικαλισμός συναθροιζόταν στα ντιριντάχτα). Του οπαδικού χουλιγκανισμού, του think positive (να βλέπεις χρώματα μέσα από μέσα από τις πενήντα αποχρώσεις του γκρι της ζωής σου…), του yolo κι ένα σωρό άλλες μαλακίες, που όριζαν για δύο δεκαετίες –από το 1990 ως το 2010-- τις σχέσεις των ανθρώπων. 
 
Αυτοί κατέλαβαν στιγμιαία όπως η συμμετοχή τους στο χουντικό πραξικόπημα τη θέση των κατηγόρων.. Ουστ ρεμπεσκέδες..

Δεν υπάρχουν σχόλια: