Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΛΑΪΚΗ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΙΝΑΙ:

 Τι εννοούν; Να εισάγονται θεσμοί λαϊκού αφανισμού και ν απαιτείται από τους πολίτες να προτάσσουν την άμυνα της ατομικής ευθύνης με τους ηθικούς αυτουργούς να νίπτουν τας χείρας τους!! Ο Κουφοντίνας με το σαρανταπεντάρι του δεν θα μπορούσε να εκτελέσει περισσότερους απ' όσες σφαίρες είχε η γεμιστήρα του. Αυτοί όμως με έναν νόμο στέλνουν στον τάφο χιλιάδες.. Αυτό για τη δεξιά σημαίνει ωρίμανση..



Με ανησυχία και αμηχανία καταγράφεται στον αστικό Τύπο το φούντωμα των κρουσμάτων στη χώρα μας. Η όποια «κριτική» περιορίζεται βέβαια στο αν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχαν παρθεί μερικές μέρες νωρίτερα. 

Λες και η ανάσχεση της πανδημίας και η προστασία του λαού θα κριθούν από το αν τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12 τη νύχτα ή στις 2 το πρωί, αν ο κόσμος θα κάθεται όρθιος ή όχι, την ώρα που στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γίνεται ο κακός χαμός και ο ιός κυκλοφορεί ελεύθερα με τα πρωτόκολλα κράτους κι εργοδοσίας. 

Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι βολική για την κυβέρνηση, επειδή αφήνει απέξω τις εγκληματικές ευθύνες της για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα Υγείας.

 Κυρίως για το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας του λαού εκεί που πραγματικά υπάρχει και αναπαράγεται το πρόβλημα. Εξάλλου, τι θα μπορούσε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, που 'χει τις δικές του ευθύνες για την κατάσταση του συστήματος Υγείας και που στηρίζει την πολιτική της εμπορευματοποίησης; 

 Κατά τ' άλλα, έχουν το θράσος ορισμένοι να γράφουν ότι «η ατομική ευθύνη είναι το μέτρο ωρίμανσης ενός λαού, που οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων». Δηλαδή, ωριμότητα είναι η αποδοχή της εγκληματικής πολιτικής και ο συμβιβασμός με τα χιλιάδες κρούσματα και τους θανάτους. `Η αλλιώς, «σφάξε με αγά μου να αγιάσω»! 

Ο λαός δεν πρέπει να τους αφήσει να τον προκαλούν με τέτοιες γελοιότητες. Δείγμα ωριμότητας και συνεπής στάση υπεράσπισης της υγείας και της ζωής του είναι να επιβάλει αυτός με την πάλη του ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία, βάζοντας στο στόχαστρο τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους που οδήγησαν σ' αυτό το χάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: