Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ

 Με δημοσκοπήσεις μαϊμούδες που τις τρέφουν με μπανάνες από τα Μίντια επιχειρούν να φέρουν τον εσμό του νέου φιρφιρίκου στη δεύτερη θέση.. Προς δημοσκόπους: Πείτε αλεύρι; Η κοπριά του δημοψηφίσματος σας γυρεύει..

 


▸Στους σχεδιασμούς αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού σε ακόμα πιο δεξιά κατεύθυνση εντάσσονται οι αμφιλεγόμενες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν ποσοστά-μαμούθ για το ΠΑΣΟΚ, μια ανάσα πριν τη δεύτερη θέση! Το μόρφωμα της Χαριλάου Τρικούπη πατάει πάνω στο momentum της εκλογής νέου αρχηγού και του κύματος συμπάθειας που έφερε η απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Γιατί, κατά τα άλλα, οι θέσεις της νέας ηγεσίας παραμένουν άγνωστες. Το μόνο σαφές που είχαμε σε πολιτικό επίπεδο ήταν ότι το κόμμα-μπαλαντέρ υπερψήφισε στη βουλή τις υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες, μαζί με τη ΝΔ και την ακροδεξιά Ελληνική Λύση.

Ακόμα, σε μια κίνηση με ενδιαφέρον συμβολισμό, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε οι πρώτες συναντήσεις του με «κοινωνικούς εταίρους» να είναι με εκπροσώπους των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ένα δια-χρονικά προνομιακό κοινωνικό στρώμα για το ΠΑΣΟΚ. Ο Ν. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι αποκλείει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, αφήνοντας υποσχέσεις για ένα «κομμάτι από την πίτα», αν ποτέ το ΠΑΣΟΚ αποκτήσει αναβαθμισμένο ρόλο.

Μετά τις γιορτές, ο νέος αρχηγός αναμένεται να έχει τις πρώτες συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, επιμένοντας ωστόσο στη λογική των «ίσων αποστάσεων» και της «αυτόνομης» προσήλωσης στο κέντρο. Ο συνεργάτης του νέου προέδρου, Παναγιώτης Βλάχος, χαρακτηριστικά τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ τουΝ. Ανδρουλάκη θα είναι μια «υπεύθυνη φωνή, με προτάσεις μακριά από δημαγωγίες και λαϊκισμούς». Σε αυτή την κατεύθυνση ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιλογή των «ανθρώπων του προέδρου». Πέρα από τα νέα πρόσωπα, αναμένεται και η αξιοποίηση τεχνοκρατών, καθώς και προσώπων που σηματοδοτούν μια σύνδεση με το ΠΑΣΟΚ των «εκσυγχρονιστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: