Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

Είναι κανάγιες.. Πρόστυχοι και όποιος άλλος επιθετικός προσδιορισμός στοιχειοθετεί απαγορευμένο καρπό γραφής.. 

 

«Αν δώσουμε τζάμπα rapid tests για όλους θα χρεοκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο. Αυτό θέλετε;». Αλλο ένα αμίμητο «επιχείρημα» από τον υπουργό Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το χαράτσι που επιβάλλεται σε όποιον εξετάζεται για κορονοϊό, είτε είναι υποχρεωμένος είτε όχι. 

 


 

Μια ματιά βέβαια να ρίξει κανείς στους εκατοντάδες που ξεροσταλιάζουν κάθε μέρα στα σημεία των μαζικών δειγματοληψιών του ΕΟΔΥ, θα καταλάβει πόσο αναγκαία είναι τα μαζικά και δωρεάν rapid tests για όλους, ειδικά τώρα που η μετάλλαξη «Ομικρον» γίνεται κυρίαρχη. 

Ομως, η κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρεί «περιττό κόστος» τον γενικευμένο και τακτικό έλεγχο του πληθυσμού, που θα βοηθούσε σε μια ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση, μετρώντας κι εδώ το κόστος. Θυμίζουμε ότι με το ίδιο επιχείρημα, «για να μη χρεοκοπήσουμε» δηλαδή, έκλεισαν νοσοκομεία και ξεχαρβαλώθηκε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλη τη χώρα, στέλνοντας πελατεία στους ιδιώτες κλινικάρχες και αφήνοντας τον λαό εκτεθειμένο στην πανδημία. 

Και βέβαια, ο κίνδυνος της «χρεοκοπίας» πάει περίπατο όταν είναι να επιδοτηθούν με δισεκατομμύρια οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως γίνεται κατά συρροή για εφοπλιστές, αερομεταφορείς, κατασκευαστικούς ομίλους κ.λπ. 

Οι γελοιότητες λοιπόν φαίνεται ότι δεν έχουν όρια, αφού με τον γνώριμο «μπαμπούλα» της χρεοκοπίας και των μνημονίων, ο λαός καλείται να συμβιβαστεί με τη βαρβαρότητα που απειλεί την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: