Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΟΥΣ

 Κυβέρνηση σεφερλειάδα

 


«Λόγω της πολύ μεγάλης διασποράς, παρατηρείται αύξηση της μετάδοσης και στους εργασιακούς χώρους», ανακοίνωσαν τις προάλλες το υπουργείο Υγείας και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ομολογώντας αυτό που ο κόσμος έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. 

Οτι δηλαδή οι χώροι δουλειάς είναι κόμβοι διασποράς του κορονοϊού, επειδή τα πρωτόκολλα κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν έχουν για προτεραιότητα την προστασία της υγείας των εργαζομένων, αλλά των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. 

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει την πραγματικότητα στα μέτρα της σκοντάφτει στην ίδια την ...πραγματικότητα. Είχε προηγηθεί για παράδειγμα το «δεν κολλάει στα σχολεία», πέρυσι τέτοια εποχή, για να κλείσουν λίγες βδομάδες αργότερα εξαιτίας του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών. 

Αλλά και πιο πριν, το καλοκαίρι μετά το πρώτο κύμα, η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι το άνοιγμα του Τουρισμού με τα πρωτόκολλα της εργοδοσίας δεν επηρέασαν την πορεία της πανδημίας, μέχρι η ζωή να αποδείξει το εντελώς αντίθετο, με την αναζωπύρωση στις τουριστικές περιοχές και μετά στα αστικά κέντρα. 

Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να μας πει η κυβέρνηση σε ποιους κλάδους και σε ποιους χώρους εντοπίζει τη μεγαλύτερη διασπορά. Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι είναι πέρα για πέρα δίκαιος και αναγκαίος ο αγώνας των εργαζομένων για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, παράλληλα με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τους εμβολιασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: