Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

ΤΟ SIRTFIRE

 «Αυτό που θα δουν οι θεατές, είναι το δικό σας, (το ποιο; και που πολέμησε και δεν το γνωρίζουμε;) ελληνικό Spitfire, να ηγείται της παρέλασης..!».

 


Με τα λόγια αυτά, ο Βρετανός πιλότος Dan Griffith περιγράφει μια κορυφαία εναέρια διέλευση που αναμένεται να γοητεύσει το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το ανακατασκευασμένο μαχητικό Supermarine Spitfire MJ755 της Ελλάδας θα πετάξει σε σχηματισμό με ένα σύγχρονο μαχητικό F-16 της 335 Μοίρας “Τίγρης”- της παλαιότερης Μοίρας της ΠΑ που συγκροτήθηκε όταν η Ελλάδα ήταν υπό κατοχή από τους Γερμανούς τον Οκτώβριο του 1941 στο αεροδρόμιο Ακίρ της Παλαιστίνης. (τον λαό της οποίας προδόσαμε κατ' επανάληψη στο όνομα των δυναστών τους) Τα δύο μαχητικά θα εκτελέσουν κοινή διέλευση στις εισαγωγικές στιγμές της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2021.

Ο πιλότος του χθες το μεσημέρι αφού είχε απογειωθεί από το Τατόι στις 12:30 «συνάντησε» πάνω από την χερσόνησο της Κασσάνδρας ένα ελληνικό F-16 της συγκεκριμένης Μοίρας.

Στη συνέχεια το MJ755 πραγματοποίησε δοκιμαστική διέλευση με το τζετ “ντουέτο” να πετά δίπλα του σε σφιχτό σχηματισμό, όπως θα γίνει στην στρατιωτική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου με τον Βρετανό πιλότο να δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ πως «η θέα από ψηλά της Θεσσαλονίκης είναι υπέροχη» με το «υπέροχο παραλιακό μέτωπο της πόλης» να είναι « εντυπωσιακό». Το ίδιο εντυπωσιακό ίσως που του φαγητού που θα απολαύσει όπως λέει..Καλή τουριστική διαμονή

Δεν υπάρχουν σχόλια: