Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

 Απουσία άνωθεν επιβεβλημένη..Χημειοθεραπείες. Μια και μόνον μία ανάρτηση για σήμερα που οφείλεται στα επίμονα ερωτήματά σας. Ποιο είναι και τι εκπροσωπεί το βιβλίο της Ελληνικής Νομαρχίας. Ε, λοιπόν ιδού: Υπογράφεται από τον Ανών(ι)μο Έλληνα τυπώθηκε στην Ιταλία και οι υποψίες για τον συντάκτη του στρέφονται στα πρόσωπα της γνωστής Τριάδας του Σκουφά



Του Ανων(ί)μου του Έλληνος.. 

 

Δημιούργημα σταθμός στην ελληνική ιστορία αφιερωμένο στον Ρήγα τον Βελεστινλή που περιγράφεται ως κορυφαίο αριστούργημα στα προεπαναστικά χρόνια: Παπανούτσος: 

 «Αν ανασταινόταν από τον τάφο, πολύ θα πικραινόταν ο Ανώνυμος εκείνος Έλλην, που θα έβλεπε ότι κάμποσες σελίδες του διατηρούν ζέουσα ακόμη την επικαιρότητά τους.» 

Κορδάτος: «Είναι ένας φιλιππικός ενάντια στη ρωμαίικη φεουδαρχία».Βέης: 

«Καταχωνιασμένος θησαυρός. Πρέπει να στολίζει κάθε βιλιοθήκη και να βρίσκεται στο σπίτι κάθε πατριώτη.» 

Συντάσσομαι με την άποψη όλων και ιδία του τελευταίου γιατί πράγματι έντρομη από τις αποκαλύψεις του η Ελληνική δεξιά το έχει κατά κυριολεξία καταχωνιάσει σε μια υποσημείωση της εκπαιδευτικής ιστορίας υπό την παραπομπή πως: 

 Υπάρχει και αυτό το βιβλίο (που δεν διδάσκεται) και αν κάποιος από τους μαθητές του θέλει να προμηθευτεί του υποδεικνύεται από το καθεστώς αναιδώς ότι μπορεί επικουρικά να το αγοράσει από τα βιβλιοπωλεία!!! 

Σας υπενθυμίζω πως βιώνουμε το πανηγηράκι για τα διακόσια χρόνια από την ταξική και εθνική επανάσταση υπό τους γνωστούς και μη εξαιρετέους διαχειριστές της ιστορίας μας.. Για ν’ αποδειχτεί μια ακόμη φορά πως την ιστορία τη γράφουν ή επιχειρούν να τη γράψουν πάντα οι νικητές. Όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει και το παρελθόν κι όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει και το μέλλον..Τζορτζ Όργουελ βιβλίο ο μεγάλος αδελφός

Δεν υπάρχουν σχόλια: