Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΥΝΕΠΕΙΑ

 Οταν πνίγηκε η Μάνδρα το 2017, με τους 24 νεκρούς, έφταιγαν τα «ανθρώπων έργα», όπως έγραφε η «Αυγή», και η κλιματική αλλαγή, που τα επόμενα χρόνια έγινε «καραμέλα» στο στόμα όλων των κυβερνήσεων, για να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους.


 

Οταν κάηκε το Μάτι, με τους πάνω από 100 νεκρούς, έφταιγαν πάλι η κλιματική αλλαγή, οι πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες και οι μάντρες (πάλι των ανθρώπων τα «έργα»). Οταν πνίγηκαν η Εύβοια και η Καρδίτσα, η κλιματική αλλαγή άρχισε να ...αναβαθμίζεται σε «κλιματική κρίση», ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ το απογείωσε στις τεράστιες πύρινες καταστροφές του καλοκαιριού, που μετέτρεψαν σε κρανίου τόπο αμέτρητα στρέμματα δάσους, κατοικίες, πόλεις και χωριά, μιλώντας για «πρωτόγνωρο» καύσωνα και ξηρασία. 

Προχτές χτύπησε ο Εγκέλαδος το Ηράκλειο και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα φανέρωσε όλη τη γύμνια της αντισεισμικής θωράκισης, με τους αρμόδιους να παραδέχονται ότι εδώ και δεκαετίες δεν έχει γίνει καν «οπτικός έλεγχος» στα δημόσια κτίρια. 

Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, ο ένοχος από την κυβέρνηση βρέθηκε σε όσους ...δεν έχτισαν «σωστά» τα σπίτια τους. 

Πάλι καλά που κρατήθηκαν και δεν έριξαν το φταίξιμο και για τον σεισμό στην κλιματική αλλαγή, αν και το ρίχνουν στον λαό που έχασε το βιος του από τις καταστροφές, πάντα στη λογική της ατομικής ευθύνης. 

Το συμπέρασμα όμως επιβεβαιώνεται με κάθε αφορμή: Η συνέπεια και η συνέχεια στην προπαγάνδα των κυβερνήσεων είναι «ένα το κρατούμενο» στην προσπάθεια να απαλλαγεί το κράτος από κάθε υποχρέωση προστασίας και θωράκισης της υγείας και της ζωής του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: