Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑΣ

 Ξεκίνησε η δίκη στο Παρίσι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του @015.. Δώρο των Τζιχαντιστών στα αστικά καθεστώτα που θυμίζει κάτι από τις αιματηρές επιθέσεις των Ιταλών φασιστών στον τερματικό σταθμό του Μιλάνο αν η μνήμη μου δεν με απατά.. Πέρασαν δεκαετίες για να πληροφορηθούμε τους ενόχους..

 


Άρχισε η πολύκροτη δίκη στο Παρίσι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις το 2015 στο Παρίσι από ισλαμιστές δολοφόνους, που είχαν αποτέλεσμα 130 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Η δίκη θα κρατήσει πολλούς μήνες, τουλάχιστον μέχρι τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία του Μάη του 2022 και θα γίνει πιθανότατα αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τους υποψήφιους που θα θελήσουν να ποντάρουν στο χαρτί της ισλαμοφοβίας.

Η αποστροφή για τις βάρβαρες μαζικές δολοφονίες και τους δράστες τους είναι αδιαπραγμάτευτη για την αριστερά, όπως και η αντίθεση στη συλλογική ενοχοποίηση εκατομμυρίων μουσουλμάνων στη Γαλλία και στην Ευρώπη. Πίσω από τον «πόλεμο των πολιτισμών» κρύβονται δύο αντιδραστικά πολιτικά ρεύματα και αντίστοιχα αστικά συμφέροντα. 

Οι ευρωπαϊκές αστικές τάξεις και τα κράτη τους που βυθίζουν τους λαούς τους στη φτώχια, την εργασιακή ανασφάλεια και την κρατική τρομοκρατία εμφανίζονται υπερασπιστές της δημοκρατίας και της χριστιανοσύνης. Από την άλλη, πετρελαιάδες, πάμπλουτοι μονάρχες και εμίρηδες εμφανίζονται κάτω από τη σημαία του Ισλάμ ως υπερασπιστές των φτωχών μουσουλμάνων της Ευρώπης που υφίστανται φτώχια, περιθωριοποίηση και εθνοθρησκευτική καταπίεση. Οι θεοί κατεβαίνουν από τον ουρανό, εξοπλίζονται με εργαλεία θανάτου -από αυτόματα όπλα και εκρηκτικά μέχρι βομβαρδιστικά αεροπλάνα -και κάνουν αυτό που πάντα έκαναν, στηρίζουν επίγειες εξουσίες διαιωνίζοντας την εκμετάλλευση.

Ο πόλεμος των πολιτισμών μετατρέπεται σε πόλεμο εθνοθρησκευτικών ταυτοτήτων στο εσωτερικό κάθε χώρας, σε έναν εμφύλιο μεταξύ των εργαζόμενων και των φτωχών στον οποίο ο εχθρός είναι ο συνάδελφος και ο γείτονας. Αυτή είναι η ακροδεξιά ουσία και των δύο φονταμενταλισμών.

Μπάμπης Συριόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: