Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

 

Τι να σχολιάσεις; Ο άνθρωπος τραβιέται από τη θρησκεία όπως ο καρχαρίας από το αίμα έχει γράψει ο Ελύτης και κάθε φορά και σε κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνεται. 
 
 
 
Και ποιο ήταν το αμάρτημα της καλής φίλης και συναδέλφου και της κατατέθηκε μήνυση εναντίον της; Πως η κυβέρνηση προσέλαβε παπάδες αντί πυροσβεστών!! 
 
Το ποια είναι η κοινωνική χρεία ή η προσφορά μιας εκάστης εκ των δύο ομάδων είναι προφανής και δεν απαιτείται ιδιαίτερη μνεία ως προς αυτό. Εκτός και αν κάποιος απευθύνεται σε ηλιθίους πιστούς των εβραϊκών δοξασιών που αποφασίζουν να πέσουν από έναν ουρανοξύστη υπό την βεβαιότητα πως κατά τη πτήση θα βγάλουν φτερά. 
 
Αλλά για να καταλάβω. Υπάρχει έστω και ένας από αυτούς που να πιστεύει πως με τις αγιαστούρες τα λιβάνια και τις αναπομπές ύμνων (ιδία τις Κυριακές που ο θεός έχει day off ) σε ένα αόρατο ον (που αν κρίνω από το βιογραφικό του σε σχέση με τον κόσμο που υποτίθεται πως δημιούργησε δεν θα τον προσλάμβανα ούτε κλητήρα σε δημόσια υπηρεσία) θα σώσει τις ζωές και την περιουσία των συνανθρώπων μας; 
 
Πέραν βεβαίως του γεγονότος πως οι φωτιές δεν είναι εκ θεού στον τόπο αυτό αλλά εξ αιτίας πυρομανών με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. 
 
Επομένως να τους κάνουμε τι τους ιερείς.. Να βγαίνουν τα πρωινά των Κυριακών με τα μεγάφωνα σαν τους ιμάμηδες και να υμνούν τη δημιουργία κοινωνιών που δεν μπορεί να υπάρξουν χωρίς την οικονομική ανισότητα, και με την οικονομική ανισότητα να μην μπορεί να υπάρξει χωρίς τη θρησκεία; Είπαμε να λέμε μαλακίες αλλά όχι να μαλακιζόμαστε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: