Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΣΕΙΣΜΟΙ ΛΙΜΟΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΙ

 Ενός κακού --Δεξιά-- μύρια έπονται..

 

Απότομη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού καταγράφηκε από το απόγευμα της Τετάρτης σε πολλές περιοχές της χώρας, μετά τα «40άρια», σημειώθηκαν καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. 

 


 

Εύβοια: Βροχές από Αιδηψό μέχρι Μαντούδι 

βράδυ της Τετάρτης (λίγο μετά τις 23.30) ξεκίνησε η κακοκαιρία και στη Βόρεια Εύβοια ενώ σύμφωνα με το evima βροχή έπεσε από την Αιδηψό μέχρι και το Μαντούδι σε πληγείσες περιοχές. 

 Έριξε χαλάζι στη Λαμία 

Χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα της Τετάρτης τα χωριά της Υπάτης και γενικότερα χωριά γύρω από την Οίτη, από τη βορειοδυτική πλευρά της φτάνοντας μέχρι το νότιο κομμάτι στην Παύλιανη. Η έντονη χαλαζόπτωση ευτυχώς δεν είχε μεγάλη διάρκεια και ίσως έτσι να γλίτωσαν κάποιες καλλιέργειες σύμφωνα με το lamiareport. 

   

 

Μπουρίνια και στη Θεσσαλία 

 Εικόνες κατακλυσμού καταγράφηκαν στο κέντρο της Λάρισας μετά το μεγάλο μπουρίνι που έπληξε την πόλη. Στην κεντρική πλατεία, το βράδυ της Τετάρτης, ένα δέντρο άνοιξε στα δύο παρασύροντας καλώδια από τους ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με το onlarissa. onlarissa.jpg onlarissa Το μπουρίνι πέρασε και από το Βόλο λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ, με πολύ ισχυρούς ανέμους με τους κατοίκους να πιάνονται… απροετοίμαστοι, τρέχοντας να προφυλαχθούν, όπως μεταδίδει το magnesianews. 

Η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα 

Κύμα κακοκαιρίας χτύπησε το βράδυ της Τετάρτης τη Βόρεια Ελλάδα με βροχές, κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους. Στη Χαλκιδική, στο δήμο Σιθώνιας οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. 3236108.jpg ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 

Καταρρακτώδης βροχή σημειώθηκε το βράδυ και στη Θεσσαλονίκη μετά τον καύσωνα που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες. 

Χαλκιδική: Ξέσπασαν φωτιές από κεραυνούς 

Την ίδια ώρα, δύο φωτιές ξέσπασαν στη Χαλκιδική, από κεραυνους. Και στις δύο περιπτώσεις οι φλόγες σημειώθηκαν σε δασικές εκτάσεις, με την πυροσβεστική να καταφέρνει να περιορίσει τα πύρινα μέτωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: