Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΟ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.!!

 

 Πως το είχε πει να δείτε στη τελευταία συνέντευξή του ο Ανδρέας Παπανδρέου.. Α ναι ..Νομαρχία των Βρυξελλών.. Έκανε όμως λάθος ή ήταν εξαιρετικά ευγενής.. Δεν είμαστε Νομαρχία αλλά αποικία!!

 


Με τίτλο «Μέρκελ και Μακρόν ζητούν ταξιδιωτικούς περιορισμούς, μαλώνουν την Ελλάδα για χαλαρό νομικό πλαίσιο», το αμερικανικό Bloomberg δημοσιεύει άρθρο στο οποίο υποστηρίζει πως Παρίσι και Βερολίνο τα «έβαλαν» με την Αθήνα αναφορικά με τον σχεδιασμό της εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Φαίνεται πως στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχτηκε αυστηρή κριτική από τους δύο ισχυρότερους ηγέτες της ΕΕ, Άγκελα Μέρκελ και Εμμανουέλ Μακρόν για τις εξελίξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα, αλλά και το γεγονός ότι αποφάσισε να δέχεται τουρίστες εμβολιασμένους με ρωσικά και κινεζικά εμβόλια.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πίσω από κλειστές πόρτες στις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα καγκελάριος πήρε το λόγο και είπε ότι κράτη μέλη όπως η Ελλάδα καλωσορίζουν ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με τον το εμβόλιο Sputnik-V παρόλο που δεν έχει εγκριθεί από τον ευρωπαϊκό ρυθμιστικό φορέα και ενώ δεν είναι σαφές εάν λειτουργεί ενάντια στην πιο επικίνδυνη παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, η οποία έχει σημάνει το συναγερμό στην Ευρώπη. Αυτοί οι επισκέπτες μπορούν στη συνέχεια να μετακινούνται ελεύθερα εντός της ΕΕ, τόνισε η Μέρκελ στους ηγέτες, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που γνωρίζουν τη συνομιλία.

Το πρακτορείο γράφει ότι οι δύο ισχυροί ηγέτες άσκησαν αυστηρή κριτική όχι μόνο στη χώρα μας και σε άλλες χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν για την ελεύθερη υποδοχή επισκεπτών που εμβολιάστηκαν με κινεζικά και ρωσικά εμβόλια, υποδεικνύοντας έτσι την πιθανότητα να επιβληθούν πρόσθετοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσει τον τουρισμό της, έχει πραγματοποιήσει ένα άνοιγμα στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Η Επιτροπή για τον κορωνοϊό ενέκρινε και άλλα εμβόλια ως ικανά αποδεικτικά εισόδου στη χώρα, πέραν εκείνων που χορηγούνται σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως είχε ανακοινώσει πριν από δύο εβδομάδες η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου. Συγκεκριμένα, δεκτά γίνονται τα Novavax (ΗΠΑ), Sinovac Biotech (Κίνα), Sputnik (Ρωσία), Sinopharm (Κίνα) και CanSino Biologic

Προειδοποίηση από Μέρκελ

Σύμφωνα, πάντως, με Έλληνα αξιωματούχο που μίλησε στο Bloomberg, η πλειοψηφία των ηγετών στη Σύνοδο υιοθέτησε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση, αναγνωρίζοντας ότι η παραλλαγή Δέλτα έχει ήδη εξαπλωθεί στην ΕΕ και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα ταξίδια.

Ο Γάλλος πρόεδρος στάθηκε στο πλευρό της Μέρκελ, με τους δύο να συζητούν μια πιθανή απαγόρευση ταξιδιών από χώρες όπου η παραλλαγή Δέλτα είναι ανεξέλεγκτη, κίνηση που ερμηνεύθηκε ως αναφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι.

Υπενθυμίζεται ότι η Μέρκελ είχε πει σε ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο ότι θα θίξει τα προβλήματα στα συνοριακά καθεστώτα ορισμένων κρατών μελών της ΕΕ, ιδίως όταν πρόκειται για χώρες εκτός ΕΕ. «Ακόμα και σήμερα, τα κράτη μέλη εξακολουθούν να μην συντονίζονται επαρκώς για τις αφίξεις από τρίτες χώρες, ειδικά όσων προέρχονται από περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί παραλλαγές του ιού,», είπε.

Στην ΕΕ αυξάνονται οι ανησυχίες ότι δεν είναι όλοι εμβολιασμένοι με τα ίδια πρότυπα και ότι το μπλοκ μπορεί να αντιμετωπίσει μια νέα έξαρση από λοιμώξεις, δήλωσε ένας από τους διπλωμάτες που γνωρίζει τις συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: