Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΉΛΘΑΝ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΑΝ

 Στη κορυφή του ενδιαφέροντος της παγκόσμιας ολιγαρχίας βρίσκεται γράφει το Μπλούμπεργκ η Ελλάδα.. Πλημμύρισε το Αιγαίο από υπεργιότ οι φιλοξενούμενοι των οπόίων απλώς κοπρίζουν τις θάλασσές μας δίχως ν' αφήνουν ούτε ευρώ στην αγορά.. Μαύρο το δάκρυ στους κυρπαντελήδες των τουριστικών ειδών.. Ούτε ένα τσολιαδάκι δεν πούλησαν.

 


Για πρώτη φορά, η Eλλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του πρακτορείου Bloomberg σε ό,τι αφορά τον αριθμό των σούπερ γιοτ των πλουσίων που έχουν αγκυροβολήσει στις ακτές της.

Το «σπίτι» της Ακρόπολης, τα ασβεστωμένα κτίρια της Μυκόνου και της Σαντορίνης και η ομορφιά της Κέρκυρας, είναι διαθέσιμα και πάλι για ταξίδια – και το τζετ σετ επισκέπτεται τη χώρα μας πιο συχνά όσο ποτέ άλλοτε.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg: «Η χώρα του Αιγαίου βρίσκεται για πρώτη φορά στην κορυφή της λίστας του Bloomberg σε ότι αφορά τις επισκέψεις των πλούσιων με σούπερ γιοτ, με τουλάχιστον 194 πανάκριβα κότερα να είναι αγκυροβολημένα στις ελληνικές ακτές από τις 25 Ιουνίου».

Πρόκειται για ένα άλμα και μάλιστα ενώ μαίνεται η πανδημία της νόσου Covid-19. Τον περασμένο μήνα, τα πολυτελή γιοτ που είχαν αγκυροβολήσει στο Αιγαίο και την Αδριατική δεν είχαν ξεπεράσει τα 80.

Οι τουριστικές περιοχές της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Αδριατικής βρίσκονται σε άνθιση στις αρχές του καλοκαιριού, παρά την συνεχιζόμενη πανδημία της νόσου Covid-19, σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: