Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ

 ΜΟΙΡΑΖΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ !!

 

«Ελευθερία» ψηφιακή πάλι σου τάζουν

 


Προνόμια ή αλλιώς «διευκολύνσεις» για τους εμβολιασμένους θεσπίζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μέγαρο Μαξίμου. Συγκεκριμένα  ανακοίνωσε τη δημιουργία «κάρτας ελευθερίας» για νέους από 18-25 ετών, που θα έχουν κάνει εμβόλιο, ώστε να κινητοποιήσει τους ανεμβολίαστους. Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσε τους νέους ως κύριους υπεύθυνους για τη διασπορά της πανδημίας σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως αποτελεί ένα δώρο ευγνωμοσύνης προς 940.000 νέους, «ιδίως μπροστά στο καλοκαίρι που έρχεται. Ένα ευχαριστώ για την υπομονή τους και ένα κίνητρο γιατί όσο αυτοί θα θωρακίζονται τόσο η μετάδοση του ιού θα περιορίζεται».

Πρόκειται για προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ, η οποία θα καλύπτει είσοδο σε χώρους πολιτισμού, έξοδα κυρίως για ξενοδοχεία και ταξίδια και θα εξαντλείται σταδιακά βάσει της χρήσης της, μέσω εφαρμογής κινητού ή ειδικής βεβαίωσης. Κάλεσε τα κορίτσια και τα αγόρια να «τσιμπήσουν» την ευκαιρία και να «τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο», να διασκεδάσουν προστατευμένοι αλλά και να συνδράμουν στην προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας. Η κίνηση αποτελεί παραδοχή των μεγάλων καθυστερήσεων στο πρόγραμμα εμβολιασμού και δείγμα αδυναμίας να πείσει ειδικά τις νεότερες ηλικίες. Ταυτόχρονα αποτελεί πακέτο στήριξης της τουριστικής βιομηχανίας, εφόσον η τουριστική κίνηση είναι πολύ μικρότερη από την αναμενόμενη ειδικά με τη βαριά σκιά της νέας μετάλλαξης “Δ” plus.

Όπως ανέφερε, με αυτόν τον τρόπο ανοίγεται ένα ακόμα παράθυρο την ώρα που «η σταδιακή άρση των μέτρων συγχρονίζεται με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία στοχεύει τους ανεμβολίαστους αλλά απειλεί όλους μας. Μπορεί να πιστεύουν ότι δεν θα αρρωστήσουν σοβαρά ή καθόλου, είναι αυτοί που μπορεί να βάλουν φρένο».

Η κυβέρνηση μοιράζει ψηφιακά καθρεφτάκια και χάντρες. Τα voucher αυτά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν την απάντηση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία σήμερα, ούτε φυσικά αρκούν  για να εξευμενίσουν τη νεανική αμφισβήτηση.

Εύλογη είναι η απορία γιατί η κυβέρνηση δεν παρέχει κίνητρα, διευκολύνσεις και ενημέρωση μέσω ειδικών προγραμμάτων σε ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες, όπως οι μετανάστες και οι ρομά, ο ρυθμός εμβολιασμού των οποίων είναι απελπιστικά χαμηλός.

Πώς θα λειτουργεί το «τουριστικό ψηφιακό πορτοφόλι»

Τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού εξειδίκευσαν οι Χάρης Θεοχάρης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Λίνα Μενδώνη, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, η χρεωστική ψηφιακή κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού και θα είναι διαθέσιμη πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου για όσους έχουν γεννηθεί από το 1996 έως 2003, που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ή πρόκειται να εμβολιαστούν.

Όπως τόνισε, θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπόριου, e-shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS, ενώ θα είναι στοχευμένη και θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακοί χώροι κ.ά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: