Τρίτη 25 Μαΐου 2021

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

 ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ


Δεν απαιτείται καν υψηλό επίπεδο νοημοσύνης για ν' αντιληφθεί κάποιος πως το ψωμί δεν είναι ένας χλεχλές νεοναζί ακτιβιστής, αλλά η διεθνής πορεία της Λευκορωσίας.. Σα να λέμε συστράτευση στην ...επανάσταση του Χίου..

 


Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Βρετανίας κ.ά. έσπευσαν να κάνουν λόγο για «κρατική αεροπειρατεία», ενώ σήμερα συνεδριάζουν για το θέμα οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ.

Η χτεσινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ αποφάσισε την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας.

Μεταξύ άλλων, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εγκρίνει πρόσθετες κυρώσεις σε πρόσωπα και οντότητες, νέες «στοχοθετημένες» οικονομικές κυρώσεις, μέτρα απαγόρευσης των πτήσεων στον εναέριο χώρο της ΕΕ και απαγόρευσης πρόσβασης σε αεροδρόμια της ΕΕ για τις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας. Η Σύνοδος καλεί επίσης όλους τους αερομεταφορείς που εδρεύουν στην ΕΕ να αποφύγουν τις πτήσεις στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Η Σύνοδος Κορυφής καλεί σε άμεση απελευθέρωση του Προτάσεβιτς, ενώ και νωρίτερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διεμήνυσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν όλες οι προβλεπόμενες «συνέπειες για τις παραβιάσεις των διεθνών κανόνων που διέπουν τις αερομεταφορές».

Ρωσική «αντεπίθεση» για την εμπλοκή των ΗΠΑ

Αξιοποιώντας αυτά τα «κατορθώματα» από ΗΠΑ - ΕΕ και τους συμμάχους τους, η ρωσική κυβέρνηση επιχείρησε να βγει «από πάνω» στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα καταγγελίες για επιχειρήσεις ανατροπής της κυβέρνησης της Λευκορωσίας με πραξικόπημα.

«Είναι σοκαριστικό που η Δύση χαρακτηρίζει "σοκαριστικό" το περιστατικό στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας», σχολίασε χτες η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, καταγγέλλοντας ότι στο παρελθόν δυτικές χώρες έχουν επιδοθεί «σε απαγωγές, αναγκαστικές προσγειώσεις αεροσκαφών και παράνομες συλλήψεις».

Δίνοντας το δικό του στίγμα στον «πόλεμο μυστικών υπηρεσιών», ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, υπενθύμισε τους ισχυρισμούς ότι η πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος στη Λευκορωσία πιθανότατα περιλάμβανε αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. «Η απόπειρα πραξικοπήματος, στην οποία συμμετείχε υπήκοος των ΗΠΑ, είναι απόλυτα σύμφωνη με την πολιτική της Δύσης να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις των πρώην σοβιετικών χωρών και να χρησιμοποιεί όλη την γκάμα των εργαλείων "έγχρωμων επαναστάσεων"», είπε, συμπληρώνοντας πως «είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ θα μπορούσαν να αγνοούν μια τέτοια δραστηριότητα μεγάλης κλίμακας. Αυτό θυμίζει το ουκρανικό πραξικόπημα που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2014».

Δεν υπάρχουν σχόλια: