Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ

 Υπόλογο το κυβερνητικό τσίρκο απέναντι σε γονείς και μαθητές.. Ξεπέρασαν τα χίλια τα κλειστά τμήματα.. Καλές μέρες στο προτεκτοράτο δεν ξημερώνουν εδώ και καιρό..
 
 

Ξεπέρασαν τα 1.000 τα σχολεία που είτε ολόκληρα είτε τμήματά τους έκλεισαν λόγω κρουσμάτων στις δύο πρώτες βδομάδες της διά ζώσης λειτουργίας τους, καθώς η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει κανένα μέτρο αραίωσης των μαθητών μέσα στις τάξεις, ενίσχυσης του εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας, μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλα τα σχολεία. 
 
Αντίθετα, ακόμα κι αυτά τα πολυδιαφημισμένα δωρεάν self tests τα μείωσε από δύο σε ένα τη βδομάδα, αφήνοντας ουσιαστικά απροστάτευτους τους μαθητές απέναντι στην εξάπλωση του ιού στα σχολεία, που πλέον είναι πολύ μεγάλη. 
 
Ενώ επί της ουσίας ομολογώντας ότι επίκειται παραπέρα εκτίναξη των κρουσμάτων, η κυβέρνηση προχωράει σε μείωση των ημερών καραντίνας στις 10 μέρες (από 14 που ήταν πριν), και επιπλέον σε σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ χαρακτηρίζονται πλέον συρροή τα 4 κρούσματα και πάνω (από 3 που ήταν πριν), με την «σύσταση» ότι ο εντοπισμός τους «δεν πρέπει να οδηγεί αυτόματα και με ευκολία στην αναστολή της λειτουργίας όλης της σχολικής μονάδας»!

Στα σχολεία και στα τμήματα που κλείνουν, οι μαθητές επιστρέφουν στην άκρως προβληματική τηλεκπαίδευση, ενώ και στα σχολεία που συνεχίζουν τη λειτουργία τους διά ζώσης, πολλά είναι τα κενά εκπαιδευτικών που σημειώνονται (εκπαιδευτικοί που μπαίνουν σε καραντίνα, ευπαθείς ομάδες, άδειες ειδικού σκοπού κ.λπ.) και η κυβέρνηση δεν φρόντισε για την κάλυψή τους με επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό που είναι απαραίτητο.

Εντονότερα αφήνει το αποτύπωμά της αυτή η κατάσταση στις πρώτες τάξεις όλων των βαθμίδων, αλλά και στη Γ' Λυκείου, στους μαθητές που βρίσκονται μπροστά στις πανελλαδικές εξετάσεις, για τις οποίες το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας τους το πέρασαν μπροστά σε μια οθόνη!

Μερικές χιλιάδες μαθητές της Γ' Λυκείου βρίσκονται ήδη σήμερα σε τμήματα που έχουν μπει σε αναστολή λόγω κρουσμάτων, ενώ όσο πλησιάζουμε προς τις πανελλαδικές εξετάσεις, που αρχίζουν στις 14 Ιούνη για τα ΓΕΛ, η αγωνία των μαθητών μεγαλώνει μην τυχόν και νοσήσουν και αναγκαστούν να διαγωνιστούν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτέμβρη, παρατείνοντας έτσι για τρεις μήνες το άγχος και την κόπωση μιας ήδη πολύ δύσκολης και βεβαρημένης χρονιάς.

Με δεδομένη τη μεγάλη εξάπλωση του ιού στα σχολεία, γίνεται επιτακτικό το αίτημα να ολοκληρωθούν τα μαθήματα της Γ' Λυκείου νωρίτερα από τις 11 Ιούνη που έχει ορίσει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μην αποκλειστούν ολόκληρα τμήματα από τις εξετάσεις αν μπουν σε αναγκαστική καραντίνα λόγω κρουσμάτων. Για τους ίδιους λόγους επιβάλλεται η λήψη επιπλέον ενισχυμένων μέτρων προστασίας για τα εξεταστικά κέντρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: