Σάββατο 22 Μαΐου 2021

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΣΕΒ

 

 Αποκαλυπτικά είναι τα άρθρα του νομοσχεδίου Χατζηδάκη-Μητσοτάκη για το πώς πλήττεται ο συνδικαλισμός στους χώρους εργασίας και ενισχύεται με κάθε τρόπο η κυριαρχία του εργοδότη. Πολύ δύσκολη η προκήρυξη απεργίας, ούτε ανακοινώσεις του σωματείου χωρίς άδεια της εταιρείας.


 

Διευρύνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στο αντεργατικό νομοσχέδιο, καθώς πέφτουν στο κενό οι προσπάθειες της κυβέρνησης και των «πετσομένων» ΜΜΕ να εμφανίσουν θετικές διατάξεις για τους υπαλλήλους. Με συνέλευση αγώνα τη Δευτέρα 17/5 και διαδήλωση την Τρίτη 18/5, οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος παλεύουν για να φτάσει παντού το μήνυμα του ξεσηκωμού. Βασικό στοιχείο, η απαίτηση για προειδοποιητική πανεργατική απεργία πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο στη βουλή και για να μην κατατεθεί.

Ανοικτό ξεπούλημα από τη ΓΣΕΕ που διαβουλεύεται με την κυβέρνηση, αλλά και τη ΔΑΚΕ. Χαμηλές πτήσεις και τυπικές κινητοποιήσεις από τις υπόλοιπες παρατάξεις, αναντίστοιχες της ποιότητας της επίθεσης. Ο αγώνας πρέπει να περάσει στα χέρια των εργαζομένων, στα πρωτοβάθμια σωματεία και στις συλλογικότητες αγώνα σε χώρους δουλειάς, στη νεολαία και τις γειτονιές. Νέες διαδηλώσεις την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: