Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ

 Εργάτης στη Rolls Royce, μέλος των Εργατικών στο Κόβεντρι, λάτρης της τζαζ συνεπώνυμος του μεγάλου δραματουργού και ο δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Pfizer/BioNTech: αυτός με λίγα λόγια ήταν ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 81 ετών, από άλλη αιτία. Αυτοί οι θάνατοι με συγκινούν και όχι οι άλλοι από τα καρακόλια της ολιγαρχίας που βρίσκουν πεδίο δόξης λαμπρό στα πρωτοσέλιδα..



Ο «Μπιλ» Σαίξπηρ, όντας ασθενής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κόβεντρι, στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2020 έγινε το δεύτερο άτομο στον πλανήτη που έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού, μετά την 91χρονη Μάργκαρετ Κίναν, στο πλαίσιο οργανωμένου εμβολιαστικού προγράμματος και είχε δηλώσει τότε ότι είχε αισθανθεί «υπέροχα».

Δυστυχώς, ο συνονόματος του μεγάλου δραματουργού της Βρετανίας έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, από εγκεφαλικό στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του COVID-19, σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του, τους πολλούς φίλους του, τους Εργατικούς και το προσωπικό του νοσοκομείου για το οποίο ο «Μπιλ» είχε πει τα καλύτερα λόγια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: