Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΩΣ ΑΝ--ΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ...

Συνεχίζει να καταγράφει «πρωτιές» η αναμορφωμένη και προσαρμοσμένη στα ΝΑΤΟικά πρότυπα Πολιτική Προστασία. Η φωτιά στα Γεράνεια Ορη ήταν η πιο καταστροφική που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια τον μήνα Μάη, με το «καλημέρα» δηλαδή της αντιπυρικής περιόδου. 


 

Το τι θα ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι, είναι τουλάχιστον ανησυχητικό. Μάλιστα, με αφορμή αυτήν την πυρκαγιά και τη σύσκεψη που ακολούθησε υπό τον πρωθυπουργό, μάθαμε ότι η κυβέρνηση καταρτίζει έκτακτο σχέδιο για τον καθαρισμό 33 δασικών περιοχών στην Αττική, ώστε να αποφύγουμε ένα νέο Μάτι! 

Δηλαδή, κοντεύει να μπει ο Ιούνης και ακόμα δεν έχουν καθαριστεί σημεία επίφοβα να προκαλέσουν νέες πύρινες καταστροφές. Για τέτοια ...ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού μιλάμε, στη μάχη με τις φωτιές! 

Οι εξελίξεις αυτές καμιά έκπληξη δεν προκαλούν. Τα παχιά λόγια για τη «νέα δομή» της Πολιτικής Προστασίας και την ενίσχυση τάχα της δασοπροστασίας, με τις διακρατικές συνεργασίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Rescue» της ΕΕ, αποδείχτηκαν πολύ γρήγορα «αφρός», αφού το πρόβλημα παραμένει: 

Αυτό το κράτος είναι «επιτελικό» και ικανότατο όταν πρόκειται να στηρίξει επιχειρηματικά σχέδια και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αλλά επιλεκτικά ανίκανο να στηρίξει τον λαό και τις ανάγκες του, ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις. 

Το επιβεβαίωσε πριν από λίγους μήνες με τους σεισμούς στη Λάρισα, όπου πολλοί από τους πληγέντες δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε τα «έκτακτα» επιδόματα, το επιβεβαιώνει και τώρα με τις πρώτες πυρκαγιές, με τους επιχειρηματικούς ομίλους να βλέπουν ήδη «επενδυτικές ευκαιρίες» πάνω στα αποκαΐδια και στο κατεστραμμένο βιος του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: