Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

 ΤΩΝ ΗΔΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ Η ΕΜΜΕΣΗ ΚΛΗΣΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΠΡΑΞΙΚΟΚΠΗΜΑ !! 


Με απόταξη και αυστηριοποίηση των μέτρων ασφαλείας απαντά ο Μακρόν... Κακές θα είναι οι μέρες που ξημερώνουν παντού αν οι λαοί παραμείνουν απαθείς..

 


Πολιτικό “σεισμό” προκάλεσε στην Γαλλία το πολύκροτο διάβημα των Γάλλων αξιωματικών, το οποία η γαλλική κυβέρνηση είδε ως κάλεσμα επιβολής στρατιωτικού νόμου. 18 εν ενέργεια αξιωματικοί που συνυπέγραψαν την παρέμβαση 20 απόστρατων στρατηγών θα αποταχθούν από το στράτευμα, όπως δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, έπειτα από την επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος καταδίκασε την ενέργεια των αξιωματικών ως «κάλεσμα σε πραξικόπημα». 

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση της Γαλλίδας υπουργού Αμύνης Φλοράνς Παρλί, η οποία έστρεψε τα πυρά της και προς την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν, η οποία δήλωσε πως «συνυπογράφει την παρέμβαση τους», αν και έσπευσε να δηλώσει πως αποδέχεται την στήριξη τους μόνο αν είναι στα πλαίσια του νόμου. 

Όμως οι απόστρατοι Γάλλοι στρατηγοί βρήκαν στήριξη και στο πρόσωπο της δημάρχου του 7ου διαμερίσματος του Παρισιού, ενώ οι πρώτες δημοσκοπήσεις καταγράφουν μία ισχυρή κοινωνική αποδοχή στο διάβημα τους. Οι αξιωματικοί είχαν από τον Μακρόν να να υπερασπιστεί «τον γαλλικό πατριωτισμό και την διάβρωση της κοινωνίας από τον ισλαμισμό». Σημείωναν χαρακτηριστικά πως: 

«Η Γαλλία είναι σε κίνδυνο. Ακόμα και εν αποστρατεία, παραμένουμε στρατιώτες της Γαλλίας και δεν μπορούμε υπό τις σημερινές συνθήκες να μείνουμε αδρανείς μπροστά στη τύχη της όμορφης πατρίδας μας. Η Γαλλία αποσυντίθεται από τις ορδές των ισλαμιστών στα προάστια, που αποκολλούν μεγάλα τμήματα του έθνους μας και τα μετατρέπουν σε περιοχές που υπάγονται σε δόγμα αντίθετο από το Σύνταγμά μας», γράφουν, μεταξύ άλλων, οι απόστρατοι στο άρθρο τους, προειδοποιώντας με εμφύλιο! 

Η δράση των τζιχαντιστών Η Γαλλία θρηνεί πολλά θύματα από τις επιθέσεις των μοναχικών λύκων του τζιχαντιστικού Ισλάμ, με την τελευταία αιματηρή επίθεση Τυνήσιου μουσουλμάνου εις βάρος γυναίκας αστυνομικού να ξυπνά φρικτές μνήμες. 

Τον περασμένο Οκτώβριο τρία άτομα είχαν σκοτωθεί από επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών, ενώ είχε προηγηθεί ο αποκεφαλισμός του καθηγητή Σαουέλ Πατί από Τσετσένο τζιχαντιστή, που είχε προκαλέσει αποτροπιασμό σε όλη την χώρα. 

Ως απάντηση η γαλλική κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει την περαιτέρω αυστηροποίηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας στην χώρα, καθώς η κυβέρνηση Μακρόν εμφανίζεται να μην υποτιμά το ζήτημα του τζιχαντισμού. Κάθε άλλο. 

Ειδικότερα ο αποκεφαλισμός του Πατί υπήρξε το έναυσμα για την εκστρατεία του Μακρόν κατά της «μουσουλμανικής αυτονόμησης», δηλαδή των παράλληλων κοινωνιών που συγκροτούν οι μουσουλμάνοι στα γκέτο, κοινότητες που φέρεται να λειτουργούν ως θύλακες τζιχαντισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: